Συγκλονίζει μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών για τον Στάθη Λιβαθινό

 

 

Η Ελευθερία Ματζουράκη μίλησε για τη συνάντηση με τον πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού του Εθνικού Θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Σε καταγγελία κατά του Στάθη Λιβαθινού προχώρησε προ ημερών η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, κατηγορώντας τον για μισαναπηρισμό, μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του πριν από κάποια χρόνια, για να συζητήσουν θέματα εκπροσώπησης, δικαιωμάτων και συμμετοχής ανάπηρων καλλιτεχνών στο Εθνικό Θέατρο.

Η Ελευθερία Ματζουράκη, μέλος της Κίνησης, μίλησε για εκείνη την ημέρα, η οποία έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να μουδιάσουν με τη συμπεριφορά του και ήταν από τους λόγους που κανείς δεν βρήκε το σθένος και τη δύναμη να δημοσιοποιήσει το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Νιώσαμε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εντελώς προκατειλημμένες αντιλήψεις για την αναπηρία. Είμαστε μουδιασμένοι και γι αυτό όλο αυτά τα χρόνια δεν μπορέσαμε να το επικοινωνήσουμε και να το δημοσιοποιήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της κίνησης αναπήρων καλλιτεχνών στη Σίσσυ Χρηστίδου και την εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

Η ίδια στη συνάντηση που είχαν, αντέδρασε σε μια παρομοίωση που έκανε ο Στάθης Λιβαθινός, με ζώο και άνθρωπο. «Μου έκανε νόημα να καθίσω κάτω και προσπάθησε να μπαλώσει αυτό που είπε. Όταν υπάρχει ο όρος της αρτιμέλειας και απαγορεύει στους ανάπηρους να βρεθούν στη διαδικασία της σπουδής είναι λογικό η κοινωνία να μην είναι εξοικειωμένη στο θέαμα του ανάπηρου ηθοποιού και αυτό του απάντησα ότι θα είναι κέρδος και για την κοινωνία και για το θέατρο που ως στόχο έχει να εκπαιδεύει την κοινωνία. Ο ίδιος αφαίρεσαι την ιδιότητα του καλλιτέχνη από τον ανάπηρο που θα είναι πάνω στη σκηνή με την παρομοίωσή του και αμέσως μετά την ανθρώπινη ιδιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Εκείνη την ημέρα συνέβησαν πολλά προσβλητικά πράγματα. Απαξίωσε τον Βασίλη Οικονόμου για τη μετεκπαίδευση του στη Μόσκα και το γεγονός ότι έχει διδάξει εκεί. Άρχισε να του φωνάζει ότι είναι ψεύτης. Ήταν τελείως αρνητικός, στη συνέχεια μας προσπέρασε όλους, πήγε στην Απολλωνία, μία εξαιρετική σεναριογράφο και θεατρολόγο, η οποία κινείται σε ηλεκτρονικό αμαξίδιο και φαίνεται η δυσκολία της κίνησής της και πήγε με μια σελίδα χαρτί και της είπε μπορείς να μου γράψεις το mail της κίνησης; Εξέταζε τη συλληπτική της ικανότητα», πρόσθεσε.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα: «Ανταποκρίνεται ο οργανισμός του»
Παύλος Χαϊκάλης για Μάνο Ιωάννου: «Υπερασπίζεται τον φίλο του και το θεωρώ πάρα πολύ έντιμο»
Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Άντζελας μετά την αποχώρηση από το #J2US: «Ακόμα πενθώ, δεν πάω πουθενά»
Η ανάρτησή της Κατερίνας Βρανά για τα γενέθλια της: «Η μέρα που σχεδόν πέθανα. 7 χρόνια επιβίωσης»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: «Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»