Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Συγκλονίζει μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών για τον Στάθη Λιβαθινό

  20/03/2021 13:41
Συγκλονίζει μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών για τον Στάθη Λιβαθινό

Συγκλονίζει μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών για τον Στάθη Λιβαθινό

  20/03/2021 13:41

Η Ελευθερία Ματζουράκη μίλησε για τη συνάντηση με τον πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού του Εθνικού Θεάτρου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Σε καταγγελία κατά του Στάθη Λιβαθινού προχώρησε προ ημερών η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, κατηγορώντας τον για μισαναπηρισμό, μετά από συνάντηση που είχαν μαζί του πριν από κάποια χρόνια, για να συζητήσουν θέματα εκπροσώπησης, δικαιωμάτων και συμμετοχής ανάπηρων καλλιτεχνών στο Εθνικό Θέατρο.

Η Ελευθερία Ματζουράκη, μέλος της Κίνησης, μίλησε για εκείνη την ημέρα, η οποία έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να μουδιάσουν με τη συμπεριφορά του και ήταν από τους λόγους που κανείς δεν βρήκε το σθένος και τη δύναμη να δημοσιοποιήσει το θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Νιώσαμε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εντελώς προκατειλημμένες αντιλήψεις για την αναπηρία. Είμαστε μουδιασμένοι και γι αυτό όλο αυτά τα χρόνια δεν μπορέσαμε να το επικοινωνήσουμε και να το δημοσιοποιήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της κίνησης αναπήρων καλλιτεχνών στη Σίσσυ Χρηστίδου και την εκπομπή «Έλα Χαμογέλα».

Η ίδια στη συνάντηση που είχαν, αντέδρασε σε μια παρομοίωση που έκανε ο Στάθης Λιβαθινός, με ζώο και άνθρωπο. «Μου έκανε νόημα να καθίσω κάτω και προσπάθησε να μπαλώσει αυτό που είπε. Όταν υπάρχει ο όρος της αρτιμέλειας και απαγορεύει στους ανάπηρους να βρεθούν στη διαδικασία της σπουδής είναι λογικό η κοινωνία να μην είναι εξοικειωμένη στο θέαμα του ανάπηρου ηθοποιού και αυτό του απάντησα ότι θα είναι κέρδος και για την κοινωνία και για το θέατρο που ως στόχο έχει να εκπαιδεύει την κοινωνία. Ο ίδιος αφαίρεσαι την ιδιότητα του καλλιτέχνη από τον ανάπηρο που θα είναι πάνω στη σκηνή με την παρομοίωσή του και αμέσως μετά την ανθρώπινη ιδιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Εκείνη την ημέρα συνέβησαν πολλά προσβλητικά πράγματα. Απαξίωσε τον Βασίλη Οικονόμου για τη μετεκπαίδευση του στη Μόσκα και το γεγονός ότι έχει διδάξει εκεί. Άρχισε να του φωνάζει ότι είναι ψεύτης. Ήταν τελείως αρνητικός, στη συνέχεια μας προσπέρασε όλους, πήγε στην Απολλωνία, μία εξαιρετική σεναριογράφο και θεατρολόγο, η οποία κινείται σε ηλεκτρονικό αμαξίδιο και φαίνεται η δυσκολία της κίνησής της και πήγε με μια σελίδα χαρτί και της είπε μπορείς να μου γράψεις το mail της κίνησης; Εξέταζε τη συλληπτική της ικανότητα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας