Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Καταγγελία σοκ εναντίον του Στάθη Λιβαθινoύ από καλλιτέχνες με αναπηρία

  17/03/2021 09:07
Καταγγελία σοκ εναντίον του Στάθη Λιβαθινoύ από καλλιτέχνες με αναπηρία

Καταγγελία σοκ εναντίον του Στάθη Λιβαθινoύ από καλλιτέχνες με αναπηρία

  17/03/2021 09:07

Το δημόσιο σχόλιο Μπουγιούρη - Πυρπασόπουλου μετά την καταγγελία σοκ για προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus 

Το ελληνικό #MeToo έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, μετά την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα τις ιστιοπλοΐας σε νεαρή ηλικία και έτσι τους τελευταίους μήνες όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, εκφοβισμό, βία, σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό.

Αυτή τη φορά, καλλιτέχνες με αναπηρία κατήγγειλαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον Στάθη Λιβαθινό για προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά πριν από 3,5 χρόνια. Η καταγγελία που κατατέθηκε στο ΣΕΗ στις 11 Μαρτίου, αφορά στον αποκλεισμό κωφού υποψηφίου από τις εισαγωγικές εξετάσεις της δραματικής σχολής από τον Στάθη Λιβαθινό, παρά το γεγονός ότι έχει καταργηθεί ο όρος της «αρτιμέλειας», που προβλεπόταν ως τότε με Προεδρικό Διάταγμα, για τις ιδιωτικές δραματικές σχολές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρώην καθηγητής της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου φαίνεται να ήταν εντελώς αντίθετος με την εισαγωγή ανάπηρων σπουδαστών στη σχολή. «O σκοπός του εθνικού είναι να βγάζει επαγγελματίες από τη σχολή του σε μια δύσκολη αγορά εργασίας κι ότι ο ανάπηρος ηθοποιός δεν θα μπορεί να γίνει επαγγελματίας κι ούτε να βρει δουλειά ως καλλιτέχνης, άλλο να είσαι ερασιτέχνης κι άλλο επαγγελματίας», ήταν μία από τις δηλώσεις του Στάθη Λιβαθινού, όπως περιγράφει η επίσημη καταγγελία που κατατέθηκε. 

«Το θέμα δεν είναι το δικαίωμα αλλά το πώς θα αντεπεξέλθει στις πιέσεις των μαθημάτων, όταν υπάρχουν σπουδαστές που φτάνουν με τις πρόβες να είναι έως και 12 ώρες στη σχολή πώς θα αντεπεξέλθει ένας ανάπηρος σε αυτές τις πιέσεις. Άλλωστε το θέατρο δεν είναι δημοκρατικό, είναι φασιστικό και επιλέγει τους πιο ικανούς. Εμείς στο Εθνικό ψάχνουμε πρωταθλητές. Δεν εφαρμόζουμε δικαιώματα, αλλά αναζητούμε ικανότητες», απάντησε ο ίδιος, όταν υποστηρίχθηκε ότι πολλές σχολές του εξωτερικού διαθέτουν πρακτικές για ανάπηρους ηθοποιούς.

Μάλιστα, ο Στάθης Λιβαθινός απέκλεισε κάθε περίπτωση ένας ανάπηρος άνθρωπος να γίνει ηθοποιός, προκαλώντας σοκ με το επιχείρημά του. «Ο ανάπηρος ηθοποιός δεν θα μπορεί να γίνει επαγγελματίας κι ούτε να βρει δουλειά ως καλλιτέχνης… Aν βάλω έναν ανάπηρο πάνω στη σκηνή και δίπλα του έναν ηθοποιό, τον καλύτερο ηθοποιό να βάλεις, όλοι θα κοιτάνε τον ανάπηρο. Πώς είναι όταν βάζεις ένα ζώο στη σκηνή. Κανένας δεν κοιτάει τον ηθοποιό όσο καλός κι αν είναι, όλοι κοιτάνε το ζώο…»

Στη δημοσιοποίηση της εν λόγω καταγγελίας, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης έσπευσε να τοποθετηθεί, αφού εκείνος πρώτος είχε καταγγείλει δημόσια τον Στάθη Λιναθινό για συμπεριφορά ψυχολογικής βίας, χειρισμού, τρομοκρατίας και ομοφοβίας, η οποία τον σημάδεψε βαθιά. 

Με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης έγραψε: «Εκτός από το πονάω, υπάρχει και το ξερνάω… (Με ευγενικό τρόπο πάντα)». 

3852071735495041 bougiouris-1

                

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος την καταγγελία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών κατά του Στάθη Λιβαθινού.

O Γιώργος Πυρπασόπουλος να κάνει μια οργισμένη ανάρτηση στο Twitter, γράφοντας: «Ποιος είναι το ζώο κύριε Λιβαθινέ;»

3852144488461762 image

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας