Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων: Από το αγρόκτημα στο πιρούνι - η Emirates SkyCargo διατηρεί αλυσίδες εφοδιασμού για τρόφιμα και άλλα αλλοιώσιμα κατά τη διάρκεια του COVID-19

  20/10/2020 14:40
Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων: Από το αγρόκτημα στο πιρούνι - η Emirates SkyCargo διατηρεί αλυσίδες εφοδιασμού για τρόφιμα και άλλα αλλοιώσιμα κατά τη διάρκεια του COVID-19

Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων: Από το αγρόκτημα στο πιρούνι - η Emirates SkyCargo διατηρεί αλυσίδες εφοδιασμού για τρόφιμα και άλλα αλλοιώσιμα κατά τη διάρκεια του COVID-19

  20/10/2020 14:40

Ο αερομεταφορέας φορτίων βοήθησε στη διατήρηση εφοδιασμού τροφίμων και στηρίζει αγροτικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Όταν η πρώτη αεροπορική πτήση της Emirates SkyCargo απογειώθηκε από τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, στις 2 Οκτωβρίου, το φορτίο περιείχε αρκετούς τόνους αβοκάντο και άλλα λαχανικά που καλλιεργήθηκαν και συγκομίστηκαν στο Μεξικό, καθώς προορίζονταν για τα ράφια των σούπερ-μάρκετ σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Στην Κένυα, οι 10 εβδομαδιαίες πτήσεις της Emirates τον Οκτώβριο του 2020 από το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι μετέφεραν, μεταξύ άλλων προϊόντων, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, όπως φασολάκια, ανανά, μάνγκο και αβοκάντο.

Τα προϊόντα φτάνουν στο Ντουμπάι και μετά διανέμονται σε άλλες περιφερειακές αγορές στη Μέση Ανατολή και μετά στην Ευρώπη.

Οι πτήσεις της Emirates που απογειώνονται από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία μεταφέρουν κρέας και μια ποικιλία φρούτων, συμπεριλαμβανομένων σταφυλιών και καρπουζιών, που κατευθύνονται προς τις διεθνείς αγορές.

Καρύδες και καρποί από την Ταϊλάνδη, μάνγκο από την Ινδία, γλυκοπατάτες από την Αίγυπτο, βατόμουρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τυρί από τη Γαλλία και την Ιταλία, σολομός από τη Νορβηγία, κεράσια από τη Χιλή, θαλασσινά από το Πακιστάν, προϊόντα αρτοποιίας από την Ολλανδία και τροπικά φρούτα από το Βιετνάμ, αποτελούν μια περιορισμένη επιλογή των ειδών διατροφής που ταξιδεύουν καθημερινά με πτήσεις της Emirates στο παγκόσμιο δίκτυο περισσότερων από 130 προορισμών σε έξι ηπείρους.

Οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο έχουν ενσωματώσει διεθνή υλικά στην καθημερινή τους διατροφή για λόγους γεύσης και διατροφής.

Τα μέλη της διεθνούς διασποράς αναζητούν επίσης αναψυκτικά από τις χώρες τους στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Με το παγκόσμιο δίκτυο και το πρόγραμμα πτήσεων της Emirates SkyCargo, είδη διατροφής από διαφορετική προέλευση διατηρούν τη φρεσκάδα τους καθώς μεταφέρονται γρήγορα στους τελικούς προορισμούς τους και στα τραπεζάκια των καταναλωτών.

Η ανάπτυξη των εξαγωγικών αγορών κατά την τελευταία δεκαετία έχει επίσης δώσει ώθηση στις αγροτικές κοινότητες και τη γεωργία στις διάφορες αγορές παραγωγής.

Οι πτήσεις της Emirates SkyCargo παρέχουν μια γρήγορη και άμεση σύνδεση με τους αγρότες και τους εξαγωγείς ειδών διατροφής στους διεθνείς τελικούς πελάτες τους, υποστηρίζοντας έτσι τα προς το ζην και την τοπική οικονομία.

Με κάθε νέο προορισμό, η Emirates SkyCargo ανοίγει μια ακόμη δυνητική εμπορική λωρίδα προϊόντων διατροφής σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, η Emirates SkyCargo, μέσω των απευθείας πτήσεων της, βοήθησε στη δημιουργία μιας αγοράς τροπικών φρούτων από το Βιετνάμ στη Μέση Ανατολή και οι εξαγωγές αυτών των προϊόντων αυξήθηκαν σχεδόν πέντε φορές σε ένα μόνο έτος το 2017.

Με το COVID-19 και τη διακοπή της διεθνούς επιβατικής αεροπορίας, η αλυσίδα εφοδιασμού για τρόφιμα διακυβεύεται.

Ωστόσο, η Emirates SkyCargo εργάστηκε πολύ γρήγορα για να αποκαταστήσει τη διεθνή συνδεσιμότητα φορτίου της, αυξάνοντας το δίκτυό της από περίπου 35 προορισμούς στα φορτηγά αεροσκάφη της στα τέλη Μαρτίου σε περισσότερους από 130 προορισμούς μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου στα αεροσκάφη καθώς και στα επιβατικά αεροσκάφη.

Επί του παρόντος, περίπου 500 τόνοι ειδών διατροφής μεταφέρονται καθημερινά στο φορτίο αεροσκαφών της Emirates σε όλο τον κόσμο. Ως κοινωνικά υπεύθυνος αερομεταφορέας, η Emirates SkyCargo εξασφάλισε ότι η επαρκής χωρητικότητα φορτίου παραμένει διαθέσιμη στα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 για τη μεταφορά επειγόντων ιατρικών προμηθειών καθώς και ειδών διατροφής.

Με αυτόν τον τρόπο, ο αερομεταφορέας μπορεί να βοηθήσει τις χώρες και τα σούπερ-μάρκετ να διατηρήσουν τον εφοδιασμό τους και ταυτόχρονα να βοηθήσουν τους αγρότες που βασίζονται στις εξαγωγές τροφίμων, να συνεχίσουν να εργάζονται και να ζουν μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας