«Με τις γνώσεις που απέκτησα ως ηθοποιός δεν νομίζω να επέλεγα ξανά το επάγγελμα»

 

Για τη νέα του θεατρική παράσταση, τον ρόλο του στην σειρά "Γαλάτεια" αλλά και τον χώρο της υποκριτικής στην Κύπρο και την Ελλάδα μίλησε στο Celebrity News Cyprus o γνωστός ηθοποιός Θανάσης Δρακόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Θα κάνουμε αρχή με τον ρόλο σας στην θεατρική παράσταση το Κουκλόσπιτο. Τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει και πως θα τον περιγράφατε;

Είναι ένας ιδιαίτερος ρόλος ενός ανθρώπου που ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον του, οπότε έχει φιλοσοφήσει την ζωή και αφήνεται σε αυτό το τέλος που έρχεται… Γιατί έρχεται ένα τέλος για εκείνον.

Τι σας έκανε να πείτε ναι σε αυτή την πρόταση;

Η σκηνοθέτιδα η Αύρα Σιδηροπούλου. Με ενδιαφέρει να ξέρω ότι ο άνθρωπος που θα επικοινωνήσω να έχει κάποια βάση. Μου έχει τύχει να δουλέψω με σκηνοθέτες και να παραιτηθώ… Η Αύρα έχει πολύ πράγμα να δώσει. Δεν την ήξερα προσωπικά και τώρα που την γνώρισα έκανα καλά.

Τι θα λέγατε στον κόσμο για να έρθει να δει το «κουκλόσπιτο»;

Ότι είναι ένα κλασικό έργο, από εκείνα που πρέπει να τα βλέπουμε και να τα ξαναβλέπουμε. Γι’ αυτό είναι κλασικά, επειδή πάντα βλέπουμε γνώριμα πράγματα στην κάθε εποχή. Είναι ένα έργο που θίγει κάποια ζητήματα τα οποία είναι επίκαιρα και τώρα. Επίσης αξίζει να το δει κανείς για τον τρόπο που το ανεβάζουμε και τους ηθοποιούς που παίζουν μέσα.

 
Εκτός από το «κουκλόσπιτο» σας βλέπουμε και στην πετυχημένη σειρά «Γαλάτεια» που έχει αγκαλιαστεί από το κοινό. Πώς σας κάνει να αισθάνεστε η ένταξη σας στην σειρά;

Ναι είναι όντως μια σειρά πολύ πετυχημένη, που για να παίζει με επιτυχία τέσσερα χρόνια, κάτι σημαίνει αυτό! Προσωπικά μου άρεσε ο ρόλος μου που είναι κόντρα σε εμένα. Υποδύομαι τον ηγούμενο οπότε το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον σαν ρόλο. Έρχονται απρόσμενες εξελίξεις! Και γενικότερα ο ρόλος μου κάτι κρύβει και θα βγουν διάφορα στα πορεία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω.

Είστε από τους ηθοποιούς που λέμε του… σανιδιού; Δείχνετε μια προτίμηση προς το θέατρο απ’ ότι την τηλεόραση…

Ναι είμαι κυρίως ηθοποιός του θεάτρου. 30 χρόνια κάνω θέατρο. Όταν προκύψει κάτι καλό στην τηλεόραση όμως δεν λέω όχι. Αλλά το θέατρο είναι το γνώριμο μου. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι ο χώρος του θεάτρου χρειάζεται στήριξη. Δεν ξέρω πώς η κοινωνία μας θα βοηθήσει λίγο τον πολιτισμό γιατί τον έχει αφήσει στην άκρη. Το θέατρο είναι πολιτισμός όμως για να υπάρχει θέλει σπρώξιμο, θέλει αγάπη και θέλει και χρήμα.

Τελικά για τους ηθοποιούς υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες σε Κύπρο ή σε Ελλάδα; Μετά από 22 χρόνια στην Κύπρο θα έφευγες να πας πίσω στην Ελλάδα;

Νομίζω τώρα πέρασε η πολύ δύσκολη εποχή της Ελλάδας που ήταν πριν από 5 – 6 χρόνια. Όταν έφυγα εγώ το 19 97 ήταν πολλές οι ευκαιρίες στην Ελλάδα και μου έλεγαν όλοι γιατί φεύγεις. Μου άρεσε πολύ όμως η Κύπρος και για αυτό έμεινα. Νομίζω το δύσκολο του επαγγέλματος είναι και στις δύο χώρες. Δεν έχει να κάνει με Κύπρο ή Ελλάδα… Θέλει έναν αγώνα ιδιαίτερο το επάγγελμα μας.

Βλέπουμε πολλούς ηθοποιούς να δοκιμάζονται στο επάγγελμα του παρουσιαστή. Θα ήθελες να δοκιμαστείς και στο ρόλο του παρουσιαστή;

Δεν είναι κάτι δύσκολο το να παρουσιάσεις κάτι και το γεγονός ότι είμαι στο Ράδιο Πρώτο και κάνω χρόνια ραδιόφωνο, είναι ένα είδος παρουσιαστής και αυτό. Η παρουσίαση δεν με τρομάζει κιόλας εμένα. Επειδή κάνω και παρουσίαση γενικότερα εκδηλώσεων, είτε φιλανθρωπικές είτε διάφορα άλλα, δεν είναι κάτι το οποίο με τρομάζει.

Αλήθεια, αν γυρνούσες το χρόνο πίσω θα επέλεγες και πάλι το επάγγελμα του ηθοποιού;

Όχι δεν νομίζω να επέλεγα το επάγγελμα του ηθοποιού! Με τις γνώσεις που απέκτησα ως ηθοποιό θα ακολουθούσα μάλλον το αρχικό μου επάγγελμα, αυτό του γυμναστή. Αν ήξερα όσα έχω περάσει ως ηθοποιός - επειδή συνήθως δεν ξέρουμε τι μας περιμένει - δεν θα επέλεγα και πάλι το επάγγελμα του ηθοποιού!

Βιώσατε κάποια διάκριση λόγω της καταγωγής σας;

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς. Γενικά η Κύπρος με αγκάλιασε και δεν είμαι από τους Έλληνες ηθοποιούς που έχουν να πουν κάτι αρνητικό. Σίγουρα όπως και στην Ελλάδα κυριαρχούν κάποιες γνωριμίες, από εκεί και πέρα το παλεύεις και κάνεις ότι μπορείς. Αυτό δεν είναι όμως μόνο στην Κύπρο, είναι και στην Ελλάδα και παντού. Εγώ όμως ήμουν από τους τυχερούς γιατί όπως αγάπησα την Κύπρο, με αγάπησε και εκείνη.

Πιστεύετε ότι σε αυτό το χώρο της υποκριτικής υπάρχουν κάποιοι… ευνοούμενοι;

Δεν είναι μόνο στο χώρο της υποκριτικής. Γενικά υπάρχουν κάποιοι ευνοούμενοι. Τώρα γιατί είναι ευνοούμενοι.. Είτε είναι πολύ καλοί στην δουλειά τους, είτε είναι πολύ καλοί σε κάτι άλλο.. Συμβαίνει σε κάθε χώρο αυτό.

Υπάρχουν αληθινές φιλίες στο χώρο της υποκριτικής;

Επειδή εμείς έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ κόσμο, πρέπει να προσέχουμε. Δεν είναι και τόσο αληθινές οι φιλίες που κάνουμε. Kρύβουνε και ένα είδος υποκριτικής… Αλλά και σε αυτό είμαι και πάλι τυχερός γιατί έχω 4 -5 φίλους συναδέλφους που είναι κολλητοί. Οπότε κρατάω αυτό, μπορείς να έχεις λίγους και καλούς αληθινούς φίλους στο χώρο του επαγγέλματος. Γνωριμίες, πολλές…
 

 

 

Δειτε Επισης

Δανάη Μπάρκα: «Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες που κάποιος είναι αγκαλιά με έναν άνθρωπο…Τραγικό!»
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ο 41χρονος πρώην σύντροφός της Πριγκίπισσας Βεατρίκης βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση, στο Μαϊάμι
Αργύρης Ξάφης: «Ήμασταν στη σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και άρχισαν να μας πετάνε αυγά»
Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στις απόψεις μου για τα ερωτικά. Μοιάζω σαν αναίσθητος»
Βίκυ Βολιώτη: «Mε τον σύζυγό μου, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έχουμε σκεφτεί πολλές φορές τον χωρισμό»
Κερασία Σαμαρά: «Έχω βιώσει κακοποίηση στο θέατρο αλλά σώπασα. Είναι κάτι που μετανιώνω»
Το καλοκαίρι στην Πύλο ο γάμος του Γιάννη Αντετοκούνμπο - Καλεσμένα όλα τα Σεπόλια