Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

5 μυστικά για οριστική απώλεια βάρους

  16/10/2015 19:12
5 μυστικά για οριστική απώλεια βάρους

5 μυστικά για οριστική απώλεια βάρους

  16/10/2015 19:12
Έχεις αντιληφθεί ότι είναι καιρός για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Θέλεις να χάσεις το περιττό βάρος που σε ταλαιπωρεί και να βρεις τρόπους για να μην επανέλθει ποτέ. Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, το πιο δύσκολο κομμάτι της προσπάθειάς σου δεν είναι η απώλεια βάρους, αλλά η διατήρησή του στα νέα επίπεδα. Μία δίαιτα θα σε ωφελήσει για το κοντινό μέλλον, τι γίνεται όμως μακροπρόθεσμα;

Η λύση ακούει στο όνομα «τροποποίηση διατροφικής συμπεριφοράς». Δεν είναι σημαντικό να τρως φρούτα και λαχανικά μόνο στην περίοδο της δίαιτας αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει κομμάτι της καθημερινής σου διατροφής. Αλλάζοντας τις καθημερινές σου συνήθειες θα αλλάξεις την εικόνα του σώματός σου και θα βελτιώσεις την υγεία σου. Δες παρακάτω μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τις συνήθειές σου:

Αναρωτήσου πόσο έτοιμη νιώθεις για την αλλαγή

Είναι το πιο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Σε ποιο βαθμό μπορείς να υιοθετήσεις νέες διατροφικές συνήθειες; Πόσο διατεθειμένη είσαι να πετύχεις; Όσο πιο έντονη η επιθυμία για αλλαγή, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητές σου και θα είναι εφαρμόσιμο στην καθημερινότητά σου.

Προετοιμάσου για κάθε εμπόδιο

Αναγνώρισε τα πιθανά πρακτικά προβλήματα που μπορεί να δυσκολέψουν την προσπάθειά σου και αντιμετώπισέ τα. Προβλήματα μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι, στη δουλειά, στις εξόδους σου. Για παράδειγμα, ποιες αλλαγές θα έκανες στην κουζίνα σου ώστε να μαγειρεύεις σπιτικό φαγητό πιο συχνά; Ποιο εστιατόριο έχει τα πιο light πιάτα; Στο γραφείο υπάρχει ψυγείο για το γιαούρτι και τα φρούτα σου;

Αναζήτησε υποστήριξη στην οικογένεια και τους φίλους σου

Οι άνθρωποι που επηρεάζεις και επηρεάζονται από εσένα μπορούν να είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά σου, είτε σε πρακτικό επίπεδο (μία έξοδος με light φαγητό για όλους) είτε σε ψυχολογικό επίπεδο (υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές).

Αν υπάρξει παραστράτημα, ξέχασέ το και συνέχισε την προσπάθειά σου

Οι διατροφικοί πειρασμοί θα υπάρχουν πάντα. Είναι σημαντικό να τους αναγνωρίζεις και να τους αποφεύγεις. Αν ενδώσεις, θα πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθεια και να μην εγκαταλείψεις. Μία λανθασμένη επιλογή δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση όλη την προσπάθεια που έχεις κάνει έως εκείνη τη στιγμή.

Να είσαι ρεαλίστρια

Δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, το βάρος χάνεται με αργό και σταθερό τρόπο. Να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους, ενώ παράλληλα θα αλλάζεις τη διατροφή σου για πάντα προς το καλύτερο.  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας