Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

6 λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο

  16/10/2015 18:39
6 λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο

6 λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο

  16/10/2015 18:39
 To γυμναστήριο σε βοηθάει να χάσεις θερμίδες και να κάνεις το σώμα που ονειρεύεσαι, το τι τρως πριν και μετά από αυτό σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί να σε επηρεάσει;

Άλλες φορές τρως πολύ άλλες φορές καθόλου. Είσαι λίγο των άκρων. Δεν ευθύνεσαι όμως γι αυτό. Έχουμε μάθει τα πάντα γύρω από την διατροφή αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ με το τι πρέπει να τρώμε και τι όχι μετά το γυμναστήριο.

Αφούιδρώνεις τη φανέλα καθημερινά και θες να δεις διαφορά στο σώμα σου μην κάνεις τα παρακάτω λάθη.

1.Περιμένεις πολύ ώρα για να φας μετά το γυμναστήριο

Λες τώρα έφυγα από το γυμναστήριο κάτσε να περάσει κανένα δίωρο για να παραγγείλω. Πιστεύεις πως αν φας γρήγορα μόλις επιστρέψεις θα έχεις πάει άδικα για πιλάτες. Κι όμως αυτή η τακτική είναι λάθος όπως υποστηρίζει η διατροφολόγος Nancy Clark. "Ένα σώμα εξαντλημένο "διψάει" για θερμίδες, τις οποίες πρέπει να πάρει".

2.Αράζεις στο ψυγείο για ώρα μετά το γυμναστήριο

Ξέρεις κατά βάθος πως κάνεις λάθος που έχεις αρπάξει το cheesecake από το ψυγείο γιατί νιώθεις ότι πεινούσες και θα πεινάς για χρόνια μετά την σκληρή σου προπόνηση (γλώσσα κρεμασμένη στο πλάι σαν τον σκύλο, από την κούραση). Δεν θα δεις αποτελέσματα έτσι όμως.

3.Αντικαθιστάς το νερό με ενεργειακά ποτά Πίνεις ενεργειακά ποτά αλλά σε λάθος χρόνο.
Όταν έρχεσαι από το γυμναστήριο δεν πρέπει να αντικαθιστάς την δίψα σου με ενεργειακά ποτά. Το σώμα σου χρειάζεται νερό για να αισθανθεί ενυδατωμένο.

4.Κυνηγάς να φας πρωτεΐνη για να δυναμώσεις

"Η πρωτεΐνη είναι μια μεγάλη θρεπτική ουσία που βοηθά στην αναδόμηση των μυών κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, αλλά το σώμα σου εκείνη τι στιγμή δεν χρειάζεται μια τέτοια κατανάλωση. Ειδικά αν είναι μεγάλη" έχει τονίσει η διατροφολόγος Clark. Προτείνει να τρως δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και λαχανικά.

5.Πας για ένα ποτάκι 
Μην το παρακάνεις με το αλκοόλ. Δεν χρειάζεσαι με τίποτα να είσαι κι άλλο αφυδατωμένη μετά το γυμναστήριο.

6.Πίνεις ένα smoothie

Δεν μοιάζει κακό και δεν είναι τόσο όσο τα προηγούμενα. Απλά η κατανάλωση ενός smoothie μετά το γυμναστήριο δεν δίνει την σωστή ισορροπία των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών που πρέπει να παρέχεται στον οργανισμό σου. Ωστόσο, καλύτερα να το αποφεύγεις. Οι θερμίδες που θα σου δώσει ένα smoothie είναι πολλές ενώ κανονικά, όπως επισημαίνει η διατροφολόγος Clark, δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 300.
 
Πηγή: Ladylike.gr
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας