Δώρα Τσαμπάζη για Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Δεν θα πενθήσουμε με τον κλασικό τρόπο»

Τα δύο τραγούδια που του αφιέρωσε η σύζυγός του μετά την κηδεία - Άννυ Πανταζή: Το χειρόγραφο σημείωμα που της άφησε - Συγκλονίζει o Μιχάλης Μουρούτσος

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

 

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη φίλοι, συγγενείς αλλά και δεκάδες αθλητές.  

Τραγικές ώρες για τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη και τους γονείς του Ολυμπιονίκη ο οποίος έφυγε μόλις στα 43 του χρόνια ηττημένος από μια σπάνια μορφή καρκίνου. 

«Παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό», φώναξε ο πατέρας του σε μία συνταρακτική στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Συντετριμμένες έφθασαν στην εκκλησία και σύζυγος του δύο φορές «αργυρού» Ολυμπιονίκη, Δώρα Τσαμπάζη, και η αδερφή του.

«Μιλάτε με έναν άνθρωπο που μαζί με τη σύζυγό του, είδε τις τελευταίες του ανάσες. Ήταν πολύ δυνατό παιδί. Εγώ είμαι πολύ… κοντός για να πω πράγματα για έναν τόσο ψηλό άνθρωπο», είπε στις κάμερες ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη ύψωσε την γροθιά της κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο και τον αποχαιρέτησε με τρεις στίχους. 

 

 

 

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media η Δώρα Τσαμπάζη, η σύζυγος Αλέξανδρου Νικολαΐδη στέλνει το δικό της μήνυμα για την απώλεια του, ευχαριστώντας όσους βρέθηκαν στο μεσημέρι του Σαββάτου στην κηδεία του 43χρονου Ολυμπιονίκη.

Όπως αναφέρει η Δώρα Τσαμπάζη τα social media της οικογένειας θα μείνουν ανοιχτά με την ίδια να λαμβάνει μηνύματα για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον οποίο και δεν θα πενθήσει με τον κλασικό τρόπο, όπως αναφέρει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

«Θα ήθελα να σας πω ένα τόσο μεγάλο ευχαριστώ που αφιερώσατε λίγο από τον χρόνο σας για εμάς. Τα παιδιά κι εγώ είμαστε καλά, απλώς χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και ηρεμία.

Δεν θα κρυφτούμε, δεν θα κλειστούμε σπίτι, δεν θα πενθήσουμε με τον κλασικό τρόπο, αλλά ανοίγοντας την αγκαλιά μας σε όσους περνούν τώρα ή πέρασαν αυτά που ζήσαμε κι εμείς, με τον εφιάλτη που λέγεται καρκίνος. Είμαστε εδώ νοερά κοντά σας, δεν είστε μόνοι, τα social media μου θα παραμείνουν ανοιχτά για όποιον έχει ανάγκη να μοιραστεί τα δικά του συναισθήματα, την δική του άσχημη εμπειρία, να μιλήσει κάπου, να βγάλει από μέσα του όλο αυτό που ζει.

Εξάλλου, αν μας δίδαξε κάτι με τον πιο οδυνηρό τρόπο, αυτή η τόσο μεγάλη απώλεια, είναι ότι η αλληλεγγύη κάνει θαύματα. Ακόμα κι αυτό το θαύμα είναι “μόνο” μια παράταση ζωής. Γιατί η ζωή, όσο κι αν κρατάει, πάντα είναι θαύμα. Κάντε μου μια χάρη. Αγκαλιάστε απόψε τους αγαπημένους σας σφιχτά, κοιμηθείτε αγκαλιά. Δεν είναι ο χρόνος γιατρός, η αγάπη είναι», ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

 

 

 

 

 

 

Λίγη ώρα μετά την ανάρτησή της, η Δώρα Τσαμπάζη ανήρτησε δύο stories στο Instagram για να αφιερώσει δύο τραγούδια στον σύζυγό της.

 

 

 

Το πρώτο ήταν το τραγούδι του Alex Sid με τίτλο «Να με ψάξεις» για το οποίο η Δώρα Τσαμπάζη έγραψε «κάθε στίχος και καρφί καλέ μου @alex_nikolaidis».

 

Το δεύτερο ήταν το τραγούδι «Πέτρα» το οποίο έχει ερμηνεύσει η Δέσποινα Βανδή.

​Όπως γράφει η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη «ο Νίκος Μωραΐτης, φίλος του Αλέξανδρου, έγραψε τους στίχους από το τραγούδι του γάμου μας, το Αντικριστά. Άθελά του πριν δύο χρόνια έγραψε και αυτό το διαμάντι και έμελλε με αυτό να σκιστεί η καρδιά μου σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) για δεύτερη φορά».

 

 

Ο κόσμος του αθλητισμούς γέμισε το διαδίκτυο με μηνύματα και φωτογραφίες του Αλέξανδρο Νικολαΐδη. 

Η Άννυ Πανταζή δημοσιεύοντας στο instagram μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αποκάλυψε το χειρόγραφο σημείωμα που της είχε αφήσει πολλά χρόνια μέσα από το οποίο έστελνε όλη του την αγάπη και δύναμη στην αθλήτρια την οποία οποία γνώρισε μέσω της αδερφής της, Κλέλιας Πανταζή.

«Τον Αλέξανδρο τον έμαθα μέσα από την αδερφή μου την Κλέλια. Την άκουγα συνέχεια να μιλάει για εκείνο τον φίλο της που στους Ολυμπιακούς αγώνες, αντί να γυρίσει με μετάλλιο, γύρισε με γύψο στο πόδι.. Την άκουγα να μου λέει για εκείνον ,που πίστευε σε εμένα τόσο πολύ, ότι θα τα καταφερω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, που το είχε γράψει πρώτος στο ημερολόγιο της..

Την άκουγα να μου λέει συνέχεια, όταν ήμουν 12 ετών, τα τρία εκείνα χρόνια που έζησα στην Θεσσαλονίκη, πως αν χρειαστώ κάτι, αν συμβεί οτιδήποτε, της έχει πει ο Αλέξανδρος να τον ειδοποιήσω αμέσως.

Ήρθε η ώρα να σε αποχαιρετήσουμε αγαπημένε μας Αλέξανδρε και να είσαι σίγουρος πως άφησες το πιο σπουδαίο αποτύπωμα για τα παιδιά σου και για όλους εμάς με το μεγαλείο της ψυχής σου … Σε ευχαριστούμε για όλα», ανέφερε στην ανάρτησή της η Άννυ Πανταζή.

 

Ο συναθλητής και φίλος του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο Μιχάλης Μουρούτσος ήταν αυτός που μετέφερε τα μετάλλια του.

Όπως ζήτησε ο ίδιος αυτά τα μετάλλια θα τεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα πάνε σε ιδρύματα. Αυτή ήταν άλλωστε μια τις τελευταίες του επιθυμίες.

Το πρωί της Κυριακής, ο Μιχάλης Μουρούτσος δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό κείμενο για την κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και ράγισε καρδιές με τα λόγια του.

Διάβασε το μακροσκελές κείμενο:

«Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ήρθαμε χτες, τόσοι μα τόσοι άνθρωποι να σου πούμε το τελευταίο αντίο. Θέλω να ξέρεις ότι ήταν μεγάλη μου τιμή να κρατήσω τα ολυμπιακά σου μετάλλια συνοδευόμενος από τις φίλες μας και Ολυμπιονίκες, Αρετή Αθανασοπούλου και Έλλη Μυστακίδου. Έτρεμαν τα πόδια και μου είχαν κοπεί τα χέρια. Φαντάζομαι και τα κορίτσια θα ένιωσαν κάτι ανάλογο. Μεγάλο το βάρος αυτών των μεταλλίων.

Μου θύμισε ποσό κόπο, πόνο, χρόνο και ιδρώτα έχεις θυσιάσει για να σηκώσεις την Ελλάδα μας ψηλά. Ελπίζω να χαμογέλασες βλέποντας μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για σένα. Και δεν μιλάω μόνο για τις διακρίσεις σου. Μιλάω κυρίως για την στάση ζωής που είχες και για την κληρονομιά που αφήνεις πίσω σου. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο της ψυχής σου. Δεν ξέρω αν εκεί στον ουρανό υπάρχουν τείχη για να γκρεμίσουν… είμαι σίγουρος όμως ότι η γειτονιά των αγγέλων θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για να περάσει ένας υπέροχος άνθρωπος».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»