Ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Αχιλλέως

Η AlphaC.K. ArtGallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Αχιλλέως. Πρόκειται για παρουσίαση της νέας του εικαστικής δουλειάς με τίτλο Το Είμαι στο Περίγραμμα. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. Ο εικαστικός Σαββας Χριστοδουλίδης θα προλογήσει την έκθεση και θα παρουσιάσει το έργο του καλλιτέχνη. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Κώστα Μαννούρη, «Ο Γιώργος Αχιλλέως θέτει τη φιγούρα σε διαλεκτική σχέση με τον κόσμο. Το στοιχείο αυτό δεν χρησιμοποιείται απλώς σαν εικαστική φόρμα αλλά ως δυναμική οντότητα που ορίζει τον κόσμο και ορίζεται από αυτόν. Το σύνολο των έργων συνιστούν μια σπουδή στην αποτύπωση του ατόμου ως ψηφίδας του κόσμου. Μέσα στο εικαστικό σύμπαν του Αχιλλέως, το πρόσωπο προσδιορίζεται υπαρξιακά από τα εξωγενή στοιχεία- εικόνες και σχήματα- που περικλείει σε μια σχέση που έρχεται να αλλάξει και τα ίδια τα πράγματα. Το είμαι προβάλλει ως το περίγραμμα που δημιουργεί ο καθένας στην αέναη προσπάθειά του να ορίσει τον εαυτό του μέσα σε έναν ρευστό, μεταβαλλόμενο και απείρως ενδιαφέροντα κόσμο.» 

Σχολιάζοντας το έργο του καλλιτέχνη, ο Σάββας Χριστοδουλίδης γράφει στο εισαγωγικό κείμενο του καταλόγου της έκθεσης «Αρθρώνει ένα λόγο καθαρά πλαστικό, στη βάση των χρωματικών αρχών που διέπουν το έργο και των χρωματικών προσμείξεων ή αναδεύσεων που αυτές οι ίδιες οι αρχές συνεπάγονται. Ιστορίες με χρώμα, ιστορίες για το χρώμα, θα έλεγα. Μα πάνω από όλα ιστορίες του εγώ που εικονοποιούνται και ανοίγονται στον άλλον ως εκ βαθέων καθαρές ομολογήσεις. Με εμφανή διάθεση να λέγονται τα πράγματα όχι ως έχουν, αλλά ως ανεξίτηλες περιστροφές ή αμυχές υπαινιγμού, ο καλλιτέχνης διαχέει και συντάσσει ακολούθως το εγώ σε επιφάνειες από καμβά χωρίς να υπερβαίνει το σημείο: εκείνο το μεταίχμιο που δρασκελώντας το διατυπώσεις άκρως αληθοφανείς γίνονται ορατές.» 
 

Δειτε Επισης

Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου!
Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τις Dona Amirotou και Katie Miltiadous & Band
Φιλανθρωπική εκδήλωση ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
«ΑνθίΖΩ» Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery Τετάρτη 17 Απριλίου, 18.00
Η έκθεση Purity, ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στη γκαλερί t.a.s.© στη Λεύκαρα, με 16 κύπριους καλλιτέχνες
Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης επιστρέφουν στην Κύπρο για Live εμφανίσεις
«Να είσαι εκεί»... στον οδικό έρανο της Πορείας Χριστοδούλας
«The Glowmorous Dinner»: Φιλανθρωπικό Δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας