5o Dance Waves Festival στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Το Σαββατοκύριακο, 07 και 08 Νοεμβρίου, το Dance Lab Nicosia διοργανώνει στο black box θέατρο του Εγκώμιου Πολιτιστικού Κέντρου το 5ο Dance Waves Festival.
 
1.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ 
Με την Μαρίνα Πογιατζή και Αλίκη Ευγενίου
Στο εργαστήρι η χορογράφος μαζί με την χορεύτρια και συνεργάτιδα της θα παρουσιάσουν ένα μικρό απόσπασμα του εν εξελίξει έργου τους και αργότερα θα μιλήσουν για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στον πειραματισμό τους για να παράγουν χορογραφικό υλικό. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν, τις μεθόδους αυτές με την καθοδήγηση της χορογράφου
Τίτλος έργου Αόρατη Ομορφιά
Σύλληψη-χορογραφία Μαρίνα Πογιατζή
Χορεύτρια-συνδημιουργία Αλίκη Ευγενίου

2.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
"TO MOVE AND BE MOVED BY OTHERS"
Εισηγήτρια σεμιναρίου: Στέλλα Ευτυχίου, RDMPUK, Εγγεγραμμένο μέλος του ADMP UK, Association of Dance Movement Psychotherapy UK)
Αυτό το εργαστήρι έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στην χοροθεραπεία μέσα από μία διαδικασία δημιουργικής κινητικής έκφρασης. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά, εφήβους, ενήλικες) με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χορό οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν την κοινωνική και θεραπευτική διάσταση της χρήσης του ρυθμού,της φωνής και της κίνησης. Τα βιωματικά εργαστήρια έχουν ως σκοπό την εξερεύνηση της προσωπικής κίνησης του κάθε ατόμου ενεργοποιώντας το "felt sense" του κινούμενου σώματος και κατανοώντας τις κινητικές μεταφορές που προκύπτουν από αυτό. Στη συνέχεια θα γίνει εξερεύνηση του προσωπικού χώρου και των ορίων του κάθε ατόμου αλλά και της ομάδας σαν 'όλον' με στόχο την ανάπτυξη της συνειδητότητας του κινουμένου και στην λεκτική έκφραση της κινητικής εμπειρίας.

3.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ GYROKINESIS με την Smadar Goshen (Ισραήλ)
Η χορεύτρια και χορογράφος Smadar Goshen από το Ισραήλ θα δώσει εργαστήρι τεχνικής release σε συνδυασμό με την μέθοδο Gyrokinesis της οποίας είναι εγγεγραμμένη trainer και καθοδηγήτρια.H Smadar Goshen θα παρουσιάσει το έργο της στο 5o Dance Waves festival . Απόφοιτος πτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου της Ακαδημίας μουσικής και χορού των Ιεροσολύμων.

4.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΕΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟ ΜAURA MORALES (Γερμανία)
www.mauramorales.de 
H Μάουρα Μοράλες γεννήθηκε στην Κούβα και σπούδασε κλασικό και σύγχρονο χορό και χορογραφία στην Σχολή Τεχνών της Κούβας. Αποφοίτησε από την ίδια σχολή ως ηθοποιός. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει και εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στην Γερμανία, στον τομέα του χορού ως χορεύτρια , χορογράφος , καθηγήτρια χορού αλλά και ηθοποιός με διάφορα θεατρικά σχήματα. Το χορογραφικό της έργο παρουσιάζεται σε πολλά Γερμανικά αλλά και διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο. 

5.
Οdelya Kuperberg (Ισραήλ)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ , ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟ ODELYA KUPERBERG.
Η Οdelya είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Τεχνών David Yelling στο Ισραήλ. Της απονεμήθηκε το βραβείο νεαρής χορογράφου από το Υπουργείο Πολιτισμού του Ισραήλ το 2008. Χορεύει και χορογραφεί ως ανεξάρτητη χορογράφος και έργα της παρουσιάζονται σε σημαντικά φεστιβάλ του Ισραήλ αλλά και σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και Αμερική. 
Το εργαστήρι απευθύνεται σε νεαρούς χορογράφους και χορευτές ,χορεύτριες προχωρημένου επιπέδου τόσο στον κλασικό όσο και στον σύγχρονο χορό αφού θα δοθεί χορογραφικό ρεπερτόριο από την δουλειά της χορογράφου.
 

Δειτε Επισης

Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου!
Το συναρπαστικό πρότζεκτ του Λάρνακα 2030 συνεχίζεται με τις Dona Amirotou και Katie Miltiadous & Band
Φιλανθρωπική εκδήλωση ΔΩΣΕ ΑΓΑΠΗ… ΔΩΣΕ ΖΩΗ
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
«ΑνθίΖΩ» Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery Τετάρτη 17 Απριλίου, 18.00
Η έκθεση Purity, ανοίγει το Σάββατο 13 Απριλίου στη γκαλερί t.a.s.© στη Λεύκαρα, με 16 κύπριους καλλιτέχνες
Χρήστος Θηβαίος και Παναγιώτης Μάργαρης επιστρέφουν στην Κύπρο για Live εμφανίσεις
«Να είσαι εκεί»... στον οδικό έρανο της Πορείας Χριστοδούλας
«The Glowmorous Dinner»: Φιλανθρωπικό Δείπνο από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Δωρεάν είσοδος για όλα τα παιδιά το σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου στο Paradox Museum Limassol