Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Sistema Cyprus: Μια συναυλία που θα θυμόμαστε

  03/12/2019 14:57
Sistema Cyprus: Μια συναυλία που θα θυμόμαστε

Sistema Cyprus: Μια συναυλία που θα θυμόμαστε

  03/12/2019 14:57
 
Το Sistema Cyprus επιστρέφει στη σκηνή, με την πρώτη του συναυλία για αυτή τη χρονιά, με τίτλο A Concert to Remember, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λευκωσίας.
 
Μπαίνοντας σε γιορτινό κλίμα, η ορχήστρα αλλά και η χορωδία, που απαρτίζεται από  πέραν των 75 παιδιών, ετοιμάζονται να μας προσφέρουν μια συναυλία που δεν θα την ξεχάσουμε. Ραντεβού την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 15:00 στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας (Πλατεία Ελευθερίας).

Τη μουσική διεύθυνση θα αναλάβει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του προγράμματος Sistema Cyprus, Santiago Ossa Alzate. Ο μαέστρος κατάγεται από την Κολομβία και αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλωσε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα El Sistema. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της χορωδίας θα έχει η Κύπρια μαέστρος, Λουκία Λαζάρου.
Η είσοδος στη συναυλία θα είναι δωρεάν, ενώ κατά τη διάρκειά της, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να στηρίξει το έργο και την προσπάθεια του Sistema Cyprus, για κοινωνική αλλαγή μέσω της μουσικής, κάνοντας τη δική του εισφορά σε σημείο που θα στηθούν στον χώρο.

Την συναυλία στηρίζουν με την ευγενή τους χορηγία οι οργανισμοί EY Κύπρου και SocialSpace Academy. Υποστηρικτές της συναυλίας είναι οι οργανισμοί: Πολιτιστικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, η Cablenet και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.
 
 

Περισσότερα για το Sistema Cyprus

Το Sistema Cyprus αποτελεί ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας,  που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε όλα τα παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος του στόχος είναι η προώθηση του  σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2018 στην αίθουσα Ειρήνη, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λευκωσίας  και στη Λάρνακα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους. To Sistema Cyprus, είναι μέλος του Sistema Europe, του Ευρωπαϊκού δικτύου το οποίο φιλοξενεί όλα τα προγράμματα Sistema που είναι εμπνευσμένα από το El Sistema της Βενεζουέλας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας