Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Μουσικοθεατρική παράσταση «Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου»

  10/05/2019 13:41
Μουσικοθεατρική παράσταση «Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου»

Μουσικοθεατρική παράσταση «Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου»

  10/05/2019 13:41
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία  με το British High Commission, υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μουσείων, διοργανώνουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Cartes Postales: Ο έρωτας καταμεσής του πολέμου».
 
 
Οι δυο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στις 8:00 μ.μ. και 10:00 μ.μ.
Στον χώρο του Μουσείου θα ζωντανέψουν, για πρώτη φορά, πραγματικές ερωτικές ιστορίες Κυπρίων εθελοντών στους πολέμους του 20ου αιώνα: ο αποχωρισμός, η αγάπη, ο πόνος, ο θάνατος και η μεγάλη δύναμη του έρωτα.  

Oι ιστορίες είναι εμπνευσμένες από κείμενα, γράμματα, ποιήματα, χορό, δράσεις και μουσικές του κόσμου όπως το τραγούδι «Ιt’s a long way to Tipperary» σύμβολο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και το «Lili Marlene» σύμβολο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο «Ακορντεονίστας» που πεθαίνει στο μέτωπο της Εντίθ Πιάφ, μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και τα εμψυχωτικά άσματα προς τους στρατιώτες της Σοφίας Βέμπο.

Συντελεστές της παράστασης είναι η Έλενα Χατζηαυξέντη (Σκηνοθεσία, ερμηνεία, επιμέλεια κειμένων), ο Αντρέας Παπαπέτρου στο πιάνο, ακορντεόν και ενορχηστρώσεις και η Μαρία Γεροσίμου στην άρπα και το τραγούδι.

Συμμετέχουν οι: Αντρέας Κουτσόφτας (ερμηνεία), Χρίστος Μάος (χορός), Νίκος Πίττας (βιολί), Μάριος Νικολάου (κρουστά), Νίκος Ιωάννου (κοντραμπάσο). Ενδυματολογική και σκηνογραφική επιμέλεια από την Μιράντα Θεοδωρίδου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την  πολύτιμη συμβολή του καθηγητή Πέτρου Παπαπολυβίου και τη στήριξη του ΘΟΚ.
 
Είσοδος ελεύθερη
 
Ημερομηνία: 18 Μαΐου 2019 στις 20:00 και 22:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011
 
Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157 | www.boccf.org | www.facebook.com/boccf

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας