Για να' γαπηθείτε πατήστε το κάγκελο

Το διάσημο έργο του Χάλ Σάλγουεν “Αναμείνατε στο ακουστικό σας” ανεβαίνει στο Θέατρο Ανεμώνα σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη διασκευή από τον Χρήστο Γρηγοριάδη.
Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο έργο είναι το τηλέφωνο και το λάπτοπ, οι βλαβερές συνέπειες των οποίων έχουν καταστήσει τις ζωές μας μοναξιασμένες και “αχρησιμοποίητες” – αν και φαινομενικά παρουσιάζονται ακόμη στις συνειδήσεις μας ως ανώδυνες συσκευές πίσω από την καθολική τους αναγκαιότητα.

Τα πρόσωπα του έργου ζουν απομονωμένα από φίλους, γνωστούς. Το τηλέφωνο και το κομπιούτερ αντικαθιστούν την διά ζώσης συνάντηση, το άγγιγμα, το χάδι, το φιλί, τον θυμό και την έκρηξη. Οι χαρακτήρες στο έργο λένε τα νέα τους από το τηλέφωνο, φλερτάρουν από το facebook, ερωτοτροπούν τηλεφωνικά και χωρίζουν με ένα μπλοκάρισμα διαδικτυακά. Το πρόσχημα της υπεραπασχόλησης, καλύπτει έντεχνα τις κρυμμένες τους νευρώσεις, τις απροσδιόριστες αλλά ισχυρές τους φοβίες. Φοβούνται να επικοινωνήσουν, να αφεθούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Μια φίλη που δεν εμφανίζεται ποτέ, παρά μόνο την ακούμε στο τηλέφωνο, διοργανώνει ένα πάρτυ την νύχτα των Χριστουγέννων ώστε να συναντηθούν επιτέλους και όλοι μαζί να θυμηθούν μια άλλη φίλη τους που χάθηκε άδικα. Όλοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον και απαντούν θετικά στην πρόσκληση. Θα κάνουν όμως εντέλει την υπέρβαση και να ρθούν κοντά; Πραγματικά ο ένας στον άλλο;

Το αστείρευτο χιούμορ που χαρακτηρίζει την πένα του Χρ. Γρηγοριάδη είναι διάχυτο σε όλο το έργο, ακόμα και σε κάποιες δραματικές στιγμές του. Πανέξυπνες ατάκες και αστείες καταστάσεις, προκαλούν αβίαστο γέλιο στον θεατή που όμως εισπράττει έντεχνα και υπογείως πολλά μηνύματα!

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Α. Τηλεμάχου και τα σκηνικά φιλοτέχνησε η πρωτοεμφανιζόμενη Σοσάννα Τομάζου.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί: Χρήστος Γρηγοριάδης, Έλενα Ευσταθίου, Μαρία Ιωάννου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Δανάη Χρίστου και σε εμφανίσεις μέσα από cinemascope η Γιάννα Λευκάτη.

Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30.

Είσοδος: €12 και €10 (για παιδιά και συνταξιούχους)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 70007721
  

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζουμε ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά!
6th SPRING FESTIVAL: Έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, πιο ανανεωμένο από ποτέ!
DUENDE: "Ισπανική Μουσική, Λατινoαμερικάνικες Μελωδίες & Δημοφιλή Έργα"
Bodies we fa|| for Περφόρμανς Ντοκουμέντο για την προσβασιμότητα στον Έρωτα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Εκπληκτικές επιλογές δώρων από τα Public για να χαρίσεις στις σπουδαίες γυναίκες της ζωής σου!
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού με ένα πάρτι που τα έχει όλα!
Paradox Museum Limassol Carnival Fiesta: Η Παράδοξη Καρναβαλίστικη Φιέστα που έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω
Zolcerix presents Οι IL DIVO στην Κύπρο!
Open Calls: Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘24 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Follow the Music: Η μουσική μάς συστήνει τους κρυμμένους θησαυρούς της Λάρνακας