Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στην Κύπρο

  06/03/2019 13:48
Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στην Κύπρο

Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ στην Κύπρο

  06/03/2019 13:48
Η συγκλονιστική παράσταση «Ρένα» με την γνωστή ηθοποιό Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο, βασίζεται στο τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ και μεταφέρεται στη σκηνή σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  
 
Το έργο που έρχεται στην Κύπρο για τρεις παραστάσεις, στις 22 Μαρτίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, στις 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και στις 24 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, μέσα από τη ζωή της ιερόδουλης Ρένας.
 

Πρόκειται για ένα ύμνο στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη. Η παράσταση μας μεταφέρει μέσα από τη μουσική, την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη μιας γυναίκας για επιβίωση, την ιστορία της Ρένας που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.
 
Η ιστορία
 
Το έργο είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα. Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων, γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με το δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους κι’ έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της αλλά και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.
 
 
Πληροφορίες και εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com / www.pattihio.com.cy, 25377277
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας