Ένας Γέρος, μια θάλασσα.. «Γιατί αν δεν βρεθεί κάποιος να πει την ιστορία των ανθρώπων είναι σαν να μην έζησαν ποτέ»

Το Θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει τον Νοέμβριο, σε Παγκύπρια πρώτη, το συνταρακτικό έργο της Μαρίας Χρυσάνθου «Ένας Γέρος, μια θάλασσα» σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου στο Flea Theatre.
 
Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News
 
Αποτελεί το τρίτο έργο από το αφιέρωμα – τριλογία του θεάτρου ΑντίΛογος με θέμα την προσφυγιά και τους πολέμους που ακόμα μαίνονται στη Μέση Ανατολή, μετά τα συγκλονιστικά «Λιοντάρια» και «Τα παιδιά της Γάζας» . Το έργο της Μαρίας Χρυσάνθου, προϊόν του φιλόδοξου προγράμματος Play On, εμπνευσμένο από τον «Γέρο και τη Θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και βασισμένο σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων εγκλωβισμένων στη Γάζα, επαναφέρει στη σκηνή του Flea Theatre την Αλεξία Παπαλαζάρου, αυτή τη φορά να σκηνοθετεί τον Κούλη Νικολάου στο ρόλο του «Γέρου».
 
Πλαισιωμένος από τους Βασίλη Μιχαήλ, Ηλιάνα Κάκκουρα, Σάββα Μενοίκου και Θέμιδα Νικολάου, ο «Γέρος» μόνος σε μια λωρίδα γης, ονειρεύεται γλάρους να πετούν στον ουρανό και παιδιά να παίζουν ελεύθερα γιατί «δεν γίνεται, κάτι καλό πρέπει να υπάρχει σε ένα κόσμο που τα παιδιά χαίρονται».
 

 
Με έναυσμα την ιστορία του γέρου του Χέμινγουεϊ, ο Γέρος μιλά για τη ζωή του, ενός εγκλωβισμένου ψαρά στη Γάζα, και μπλέκει στην ιστορία, ιστορίες άλλων ανθρώπων: Ανθρώπων παγιδευμένων στην απομόνωση με μοναδικές επιλογές τον θάνατο ή την απόδραση. Νέων που θέλουν να ζήσουν το όνειρο που υπόσχεται η απέναντι όχθη. Μανάδων που στη θάλασσα βλέπουν το αύριο των παιδιών τους , μα που η θάλασσα γίνεται ο τάφος  της ελπίδας τους.

Ιστορίες παιδιών που πεθαίνουν παίζοντας μπάλα στην αμμουδιά. Ανθρώπων  που δραπετεύουν για να ζήσουν ως παρείσακτοι, ως «λαθραίοι». Πνιγμένων, που ξεχνιούνται στους επόμενους πνιγμένους. Ιστορίες ανθρώπων δίχως πρόσωπα... άνθρωποι αριθμοί... «λαθραίοι», «ανώνυμοι» άνθρωποι... Ο Γέρος ζωντανεύει τις ιστορίες τους και προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί από τα τέσσερα μικρά αγόρια  που τον συντροφεύουν στην απομονωμένη όχθη του, μέχρι να αντιληφθεί την σκληρή πραγματικότητα: πως μόνο φαντάσματα τον συντροφεύουν . Συνεχίζει όμως να κρατιέται εκεί και να μιλά για όλους αυτούς που οι υπόλοιποι επιλέγουμε να ξεχνούμε.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά / Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης


ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, 2018 στις 8:30
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00 μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, 2018

Flea Theatre - Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331

FACEBOOK: Θέατρο ΑντίΛογος :  www.facebook.com/TheatroAntilogos
 

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζουμε ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά!
6th SPRING FESTIVAL: Έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία, πιο ανανεωμένο από ποτέ!
DUENDE: "Ισπανική Μουσική, Λατινoαμερικάνικες Μελωδίες & Δημοφιλή Έργα"
Bodies we fa|| for Περφόρμανς Ντοκουμέντο για την προσβασιμότητα στον Έρωτα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Εκπληκτικές επιλογές δώρων από τα Public για να χαρίσεις στις σπουδαίες γυναίκες της ζωής σου!
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού με ένα πάρτι που τα έχει όλα!
Paradox Museum Limassol Carnival Fiesta: Η Παράδοξη Καρναβαλίστικη Φιέστα που έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω
Zolcerix presents Οι IL DIVO στην Κύπρο!
Open Calls: Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 και σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘24 από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Follow the Music: Η μουσική μάς συστήνει τους κρυμμένους θησαυρούς της Λάρνακας