The ghost of Peter Sellers Documentary

Το κυπριακό ντοκιμαντέρ «Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς» εντυπωσιάζει στα Φεστιβάλ της Βενετίας και Τελιουράιντ.
 
Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Συγκλονιστικές εικόνες του 1973 από μια πανέμορφη Κερύνεια, ένας τεράστιος Πίτερ Σέλερς που απλά δεν γουστάρει, ένας Ούγγρος σκηνοθέτης που βασανίζεται ακόμα και ένας Κύπριος παραγωγός που λατρεύει το ρετρό. Πώς συνδέονται όλα αυτά;
 

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο ανεξάρτητο κυπριακό ντοκιμαντέρ που πρόσφατα άφησε άφωνους τους κριτικούς από την πρώτη εβδομάδα της παγκόσμιας πρεμιέρας του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Βενετία, με τον Hollywood Reporter να γράφει «μας άφησε με το στόμα ανοικτό» και «ένα ντοκιμαντέρ που παρακολουθήσαμε απνευστί μέχρι το τέλος».
 

Η αμερικανική πρεμιέρα ακολούθησε μερικές ώρες αργότερα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τελιουράιντ (Telluride) και προκάλεσε απίστευτες αντιδράσεις, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να μεταφέρουν την επόμενη προβολή σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ανεξάρτητη παραγωγή του Vegas Media του Paul Iacovou και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδιώτες επενδυτές. «Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με δύο κινηματογραφικές πρεμιέρες ταυτόχρονα που ξεπέρασε τα όνειρά μας. Είμαι ενθουσιασμένος που το κοινό στο εξωτερικό αγκάλιασε την ταινία μας και για το γεγονός ότι δίδεται τόση προβολή στην Κύπρο».

«Το Φάντασμα του Πίτερ Σέλερς» αναφέρεται στο χρονικό της αποτυχίας μιας κινηματογραφικής ταινίας του Χόλιγουντ, η οποία γυρίστηκε στην Κερύνεια το 1973 («Ghost in the Noonday Sun»), η οποία κατέληξε σε χάος όταν ο μεγάλος αστέρας της εποχής Peter Sellers αποφάσισε να σαμποτάρει την ταινία με αποτέλεσμα αυτή να μην κυκλοφορήσει ποτέ.
 

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του σκηνοθέτη της ταινίας του 1973, Πίτερ Μέντακ, ο οποίος γυρίζει πίσω στο χρόνο, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τι ακριβώς πήγε λάθος, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιμετωπίσει τις ενοχές που κουβαλά για πάνω από σαράντα χρόνια.

Μετά τα δύο φεστιβάλ, η ταινία συνεχίζει το υπέροχο ταξίδι σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ξεκινώντας στις 25+29 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, στις 5+6 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Raindance του Λονδίνου και στο Φεστιβάλ DocNYC της Νέας Υόρκης.
 

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»
Συγκινημένη η Μιμή Ντενίση για την απώλεια του Γιάννη Φέρτη: «Νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη»