Έμειναν χαμένοι με φάρο την ελπίδα και αναμένουν...

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση στο ΓΣΠ, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, αλλά το τελικό σφύριγμα δεν βρήκε καμία ομάδα ικανοποιημένη. Η λευκή ισοπαλία και ο ένας βαθμός που μοιράστηκαν οι δυο ομάδες, είχε ως αποτέλεσμα τους γαλαζοκίτρινους να χάνουν περισσότερο έδαφος για να πάρουν μια θέση στην πρώτη εξάδα, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί περισσότερο ανάμεσα στους συνδιεκδικητές τίτλου. 

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να δείχνει πιο απειλητικός, ενώ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με δυνατό σουτ του Ελουντού να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ουζόχο. 

Μάλιστα, για ακόμη ένα παιχνίδι το VAR, χρειάστηκε ο Χρυσοβαλάντης Θεουλής στο 78', όταν ο Ενσούε έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Κορέια και τους γαλαζοκίτρινους να φωνάζουν για πέναλτι. Ως εκ τούτου, όπως διαφάνηκε και από την επαναληπτική προβολή, ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης ανέτρεψε τον Ενσούε, αλλά αρχικά ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ, ήταν αυτός που έσπρωξε τον Κορέια. Έτσι, ο διαιτητής, ορθά υπέδειξε στη συνέχεια το φάουλ υπέρ της ομάδας της Αμμοχώστου. 

To... τρίτο ημίχρονο στο στάδιο της πρωτεύουσας είχε το δικό του ενδιαφέρον, με τους δυο προπονητές να αποτυπώνουν μέσα σε μερικές λέξεις τη στυγνή πραγματικότητα. 

Εμφανώς προβληματισμένος από το αποτέλεσμα, o τεχνικός της Ανόρθωσης, είπε πως ότι παίρνεις σε αυτό το πρωτάθλημα είναι κέρδος, και δεν είχε άδικο, καθώς το κάθε παιχνίδι πλέον έχει τη δική του ιδιαιτερότητα. «Πήραμε από ένα βαθμό. Αυτό έχει σημασία. Βλέπουμε τον επόμενο αγώνα. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα αλλάξαμε το σύστημα και πήγαμε πολύ καλά. Έχουμε παίκτες που παίζουν διάφορα συστήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γεωργιανός κόουτς. 

Από την άλλη, με το ίδιο ύφος παρουσιάστηκε και ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων, Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο οποίος μόνο ευχαριστήμενος δεν είναι, όπως είπε ο ίδιος, επειδή παραμένει αήττητη η ομάδα του. «Δυστυχώς συνηθίσαμε τις ήττες τον τελευταίο καιρό αλλά δεν πάει να πει ότι τώρα δεν δεχόμαστε ήττες, είμαστε ευχαριστημένοι. Ειδικά στην έδρα μας θέλουμε να κερδίζουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Πραγματικά αν ζούσα στο εξωτερικό θα μου φαινόταν πάρα πολύ παράξενο πως αυτές οι δυο ομάδες έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην βαθμολογία. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει ότι σήμερα δικαιολογείται αυτή η διαφορά. Αλλά επειδή ζω στην Κύπρο, υπάρχει εξήγηση...».

Λόγια, που ασφαλώς αντικατοπτρίζουν και την πραγματικότητα αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ, που το τελευταίο διάστημα άρχισε σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του. 

Ο δρόμος ωστόσο ακόμη είναι μακρύς και στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος που βρίσκεται προ των πυλών, θα διαφανούν οι αντοχές αλλά και το μέταλλο της κάθε ομάδας για να πετύχει τους στόχους της...