Προβάδισμα δύο τερμάτων από την άσπρη βούλα για την Ανόρθωση

Επιστροφή στις νίκες θέλει η Ανόρθωση, η οποία μετά την ήττα από την ΑΕΛ, στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας, θέλει να σηκώσει κεφάλι και να πάρει τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο την Ένωση στο Αντώνης Παπαδόπουλος.
 
Οι κυανόλευκοι, που θα στερηθούν των υπηρεσιών των Οκριασβίλι, Αμπαρτζουμιάν και των δύο ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, θέλουν τη νίκη για να εκμεταλλευτούν απώλειες είτε του Απόλλωνα, είτε της ΑΕΛ, που αναμετρώνται αύριο στο ντέρμπι της Λεμεσού.
 
Από την άλλη η Ένωση, θέλει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, αφού μετρά πέντε αγώνες αήττητη.
 
Το προφίλ του αγώνα:

Μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, άνοιξε το σκορ η Ανόρθωση, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κβιλιτάια. 

Ο Χουσπάουερ, έκλεψε την μπάλα από αμυντικό των φιλοξενουμένων, μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε και ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κβιλιτάια, νίκησε τον Πέτρου και έγραψε το 1-0.

Μετά το γκολ της Ανόρθωσης, αντί ο ρυθμός του παιχνιδιού να ανέβει και οι δύο ομάδες να ψάξουν κι άλλα γκολ, από τη μια η Ανόρθωση έδειχνε αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ από την άλλη η Ένωση είχε κάποια ανεβάσματα, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Λόρια.
 

Στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 54ο λεπτό, η Ανόρθωση πέτυχε το 2-0 και πάλι από το σημείο του πέναλτι με τον Γκιόργκι Κβιλιτάια.

Ο Κβιλιτάια, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Βαν Άνχολντ, με τον Γιάννη Αναστασίου να μην διστάζει να δείξει για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι.

Ο Γεωργιανός ευστόχησε απέναντι στον Πέτρου, ο οποίος πριν την εκτέλεση είχε πει κάτι στον Κβιλιτάια.

Μετά το γκολ, ο επιθετικός της Ανόρθωσης, πανηγύρισε, απαντώντας στον Πέτρου.

Οι ενδεκάδες:
 
Ανόρθωση: Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Σελίν, Κορέια, Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ, Μίχα, Μαργκάσα, Κβιλιτάια.
 
ΕΝΠ: Πέτρου, Μπάλαζιτς, Μπαρμπόσα, Βαν Άνχολντ, Ίρεπ, Λουσέρο, Μπελόνε, Φελίπε, Μαρκόφσκι, Θεοδώρου, Ντένινγκ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: