Δευτέρα 21 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Η φυγή του Μουσκάλλη πήρε πίσω τη Σαλαμίνα»

  07/03/2018 12:43
«Η φυγή του Μουσκάλλη πήρε πίσω τη Σαλαμίνα»

«Η φυγή του Μουσκάλλη πήρε πίσω τη Σαλαμίνα»

  07/03/2018 12:43

Για τα γενέθλια της Νέας Σαλαμίνας που κλείνει τα 70 της χρόνια από τη μέρα ίδρυσης της, μίλησε ο επίτιμος πρόεδρος των "ερυθρολεύκων", Διόφαντος Χρυσοστόμου, στον Super Sport FM.

Αναλυτικά:

Για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Σαλαμίνας:

«Πραγματικά ιδιαίτερα για τους Σαλαμιναίους η επέτειος αυτή έχει μεγάλη σημασία. Η Νέα Σαλαμίνα είναι ένα σωματείο που ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται από την προσφυγιά. Πάντοτε έλεγα ότι τα προσφυγικά σωματεία ήταν ο πιο ζωντανός δεσμός του προσφυγικού κόσμου με τους τόπους καταγωγής των σωματείων. Δηλαδή ένα παιδάκι που καταγόταν από οικογένεια Σαλαμιναίων και γεννήθηκε στην Λευκωσία, δεν είχε κάτι να το συνδέει με τον χώρο καταγωγής των γονιών του, πέραν της Νέας Σαλαμίνας».

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Είναι το μοναδικό τρόπαιο που έχει η Νέα Σαλαμίνα και χαίρομαι που το κατάκτησε επί δικής μου προεδρίας.  Βρεθήκαμε 2-3 φορές κοντά και σε άλλο τρόπαιο, διεκδικήσαμε πρωτάθλημα, μας έκλεψαν και ένα Κύπελλο. Ήμουν 26 χρόνια πρόεδρος στο σωματείο».

Για την διαφορά της εποχής που ήταν πρόεδρος, με το σήμερα:

«Την τότε εποχή την χαρακτήριζε ο ρομαντισμός. Ήταν πιο στενή η σύνδεση του φιλάθλου με την ομάδα».

Για τον καλύτερο προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε:

«Χαίρομαι που έδωσε την ευκαιρία στον Ανδρέα Μουσκάλλη να σταδιοδρομήσει ως προπονητής, πρόσφερε πολλά αλλά όταν βρεθούμε από κοντά του καταλογίζω ευθύνη πως έφυγε από τη Νέα Σαλαμίνα σε μια περίοδο που θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά η ομάδα. Η επιλογή του να φύγει στοίχισε στην ομάδα αλλά και στον ίδιο. Είχαμε όλα τα φόντα να κάνουμε το άλμα. Η φυγή του Μουσκάλλη μας έφερε πίσω».

Για ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε όλα αυτά τα χρόνια:

«Υπήρχαν παίκτες που πανηγύριζαν και ένιωθαν έντονα το σωματείο. Όπως ο Ηλία, ο Φλώρος, ο Πάμπης Ανδρέου, ο Τσικέλης, ο Ψαράς…».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας:

«Το να έχει προπονητικό κέντρο η ομάδα και γήπεδο εγώ είχα πει ότι είναι ένας άθλος. »

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας