Τη Δευτέρα θα παραδοθεί η έκθεση για το εν κινήσει λεωφορείο που του έφυγαν τροχοί

Η έκθεση για την απώλεια ελαστικών λεωφορείου που μετέφερε μαθητές σε σχολική εκδρομή αναμένεται να του παραδοθεί τη Δευτέρα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, προσερχόμενος στο σε ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν τo Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων Κύπρου με θέμα «Βιώσιμη Κινητικότητα στο Κέντρο της Λευκωσίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Βαφεάδης στο περιθώριο συναντήσεων στην Πάφο δήλωσε ότι αναμένει την έκθεση τόσο από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, το οποίο εξετάζει το ίδιο το όχημα, όσο και από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο έχει ανατρέξει στον τεχνικό έλεγχο, που έγινε στο λεωφορείο τον Φεβρουάριο για να διαπιστωθεί τι ελέγχθηκε, ποιος το έλεγξε και αν έγινε σωστή εργασία.

Σημείωσε πως το Υπουργείο έχει καλέσει το ίδιο το όχημα αυτεπάγγελτα σε έλεγχο στο εργαστήριο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για να εξακριβωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται και πως σκοπός είναι να καταγραφούν όλα τα γεγονότα και με βάση αυτά να προκύψουν τα συμπεράσματα για τη λήψη διορθωτικών μέτρων.

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, υπήρχε ακόμη ένα τέτοιο πριν από έξι μήνες, είναι πολύ σοβαρό το θέμα», τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως η ασφάλεια είναι ένα μείζον θέμα που δεν πρέπει να αγνοείται.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα δύο εκατομμύρια του Τζόκερ
Καλεί το ΥΠΑΝ σε απόδοση ευθυνών ο Τρυφωνίδης για το περιστατικό παρενόχλησης μαθήτριας
Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα από Παγκύπρια Συντ. Επιτροπή Αστικών Ταξί
Υπέρ της αποϊδρυματοποίησης τάσσεται η ΚΥΣΟΑ μετά τις εξαγγελίες δομών για ΑμεΑ
Οικονομική στήριξη των φοιτητών που πλήγηκαν από τις πλυμμήρες στην Ελλάδα ζητά η ΠΟΦΕΝ
Νέα καταγγελία μαθητή-Δέχθηκε επίθεση μετά το σχολείο
Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει συλλογικές αγωγές από καταναλωτές
Επιλογή του τρόπου παράδοσης δεμάτων παρέχουν πλέον τα Κυπριακά Ταχυδρομεία
Χαιρετίζει την ένταξη ποδολόγων στο ΓεΣΥ η ΟΣΑΚ
Κάνει λόγο για στρεβλώσεις στη διαγραφή σωματείων το ΑΚΕΛ-Σκέψεις για νομοθετική επέμβαση