Καταγγελία στρατού Σουδάν για ενίσχυση παραστρατιωτικών από δύο γειτονικές χώρες

Ο τακτικός στρατός του Σουδάν καταγγέλλει ότι «δύο γειτονικές χώρες βοηθούν τις παραστρατιωτικές ‘Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης’ (RSF)», εφοδιάζοντάς τις με στρατιωτικό υλικό.

Στην δήλωση αυτή προέβη χθες σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Χάνταθ, ο Σαμς Αλ-Ντιν Αλ-Καμπάσι, μέλος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου υπό τον αρχηγό του τακτικού στρατού, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Μπουρχάν. Ο Καμπάσι διευκρίνισε ότι «οι προσπάθειες εφοδιασμού των παραστρατιωτικών απέτυχε».

Ο Καμπάσι αρνήθηκε να κατονομάσει ποιες ήταν οι δύο γειτονικές χώρες που βοηθούν τις ‘Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης’, αρκέστηκε ωστόσο να πει ότι «μία από τις χώρες αυτές συνορεύει με το Σουδάν στα δυτικά».

Το Σουδάν συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Λιβύη, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος. Στα δυτικά συνορεύει με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η οποία και αυτή αντιμετωπίζει εμφύλιες συγκρούσεις. Το Τσαντ είναι η τρίτη χώρα με την οποία συνορεύει το Σουδάν, όπου επικρατούν εύθραυστες ισορροπίες μεταξύ των αντιμαχομένων φυλών, μετά τη σταδιακή επικράτηση του καθεστώτος του νεοαναδειχθέντος Προέδρου, Μαχαμάτ Ντέμπι.

Από την πλευρά των παραστρατιωτικών του RSF, ανακοινώθηκε ήδη από τα πρώτα εικοσιτετράωρα των συγκρούσεων, ότι «πολεμικά αεροπλάνα τρίτης χώρας, τύπου Σουχόι, έβαλαν κατά θέσεων των ‘Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης’». Ωστόσο, απέφυγαν να την κατονομάσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BINTEO: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες η Νέα Υόρκη
Περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ
Νέοι στη Σουηδία εκλιπαρούν συμμορίες να κάνουν φόνους με συμβόλαια θανάτου-Ο στρατός στους δρόμους
Συγκρούστηκαν τρένα σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Σκωτία-Πολλοί τραυματίες
Η Ελβετία θα χρηματοδοτήσει για άρση ναρκοπεδίων και εξουδετέρωση εκρηκτικών στην Ουκρανία
Έξι νεκροί και 15 παγιδευμένοι στην κατάρρευση μέρους ορυχείου στη Ζιμπάμπουε
Ρωσικά drone έπληξαν ουκρανική υποδομή
Κλιματική κρίση-Οι ελβετικοί παγετώνες συρρικνώθηκαν κατά την τελευταία διετία
Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τις αυθαίρετες κρατήσεις και τις εκβιάσεις μεταναστών στο Μεξικό
ΒΙΝΤΕΟ: Μετατράπηκαν σε ποτάμια οι δρόμοι στη Νέα Υόρκη λόγω της κακοκαιρίας