Λ. Φουρλάς: Παλεύουμε μόνοι μας χωρίς στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους

Ως μικρή χώρα έχουμε αφεθεί να παλεύουμε μόνοι μας, λαμβάνοντας μέχρι στιγμής μόνο φραστική στήριξη, χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατά τη συζήτηση στο Στρασβούργο του θέματος «Αυτή είναι η Ευρώπη», στην παρουσία του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Xavier Bettel.

Όπως υπέδειξε ο κ. Φουρλάς τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο Μεταναστευτικό, η Κύπρος δεν τυγχάνει της ανάλογης στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Γιατί μόνο με έμπρακτες και συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης προς τα μικρά κράτη μέλη, μπορεί να επιτευχθεί η πραγματική αλληλεγγύη και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αλλιώς, θα μιλάμε απλά για μια Ευρώπη των λίγων και ισχυρών. Κάτι που, όπως είμαι σίγουρος, ούτε εσείς ούτε η χώρα σας, αλλά ούτε και η δική μου αποδέχονται».

Αυτό που μας ενώνει στην Ευρώπη, είπε ο κ. Φουρλάς, είναι οι Aρχές και οι Aξίες της, αυτές τις οποίες όλοι οφείλουμε να πρεσβεύουμε.

«Προερχόμενος από μια μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, κύριε πρωθυπουργέ, θέλω να δηλώσω εμφαντικά ότι η αλληλεγγύη ερμηνεύεται για μας πολλές φορές, ως το αυτονόητο, η διασφάλιση της ύπαρξής μας. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω ότι εμείς τα μικρά κράτη μέλη λάβαμε ή λαμβάνουμε όση αλληλεγγύη ή στήριξη μας αναλογεί».

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τη στάση Αρχών που τηρεί η χώρα του στο κυπριακό, λέγοντας ότι μακάρι να μπορούσε να πει το ίδιο και για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη της Κυβέρνησης στον Ακάμα για επισκόπηση των έργων που έχουν υλοποιηθεί
Με αναφορές στο Κυπριακό οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν-«Επωφελής μια βιώσιμη και μόνιμη λύση»
Απαντά στους όρους Τατάρ ο ΠτΔ-«Δεσμευμένοι από ψηφίσματα ΟΗΕ Γκουτέρες και απεσταλμένος»
Λακωνικός αλλά αιχμηρός κατά Ελεγκτή ο Πρόεδρος-Απευθύνεται στον Γενικό Εισαγγελέα
Θα θέσει θέμα ασφάλειας της Μέσης Ανατολής σε φόρουμ στα ΗΑΕ ο Κόμπος
ΥΠΑΜ: Απαραίτητη η ειρηνευτική δύναμη ΗΕ στην Κύπρο
Εξήγγειλε κι επίσημα την υποψηφιότητα του ο Νικολαΐδης-Οι λόγοι που επαναδιεκδικεί τον Δήμο Λεμεσού
Το πρώτο μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν από την Αθήνα-«Να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο»
Ζητά εκ νέου σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ
Φουλ επίθεση Ελεγκτή για τα ωφελήματα Χριστοδουλίδη-Ζητά ανάκτηση χρημάτων, απευθύνει πρόσκληση για το Ανώτατο