Λ. Φουρλάς: Παλεύουμε μόνοι μας χωρίς στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους

Ως μικρή χώρα έχουμε αφεθεί να παλεύουμε μόνοι μας, λαμβάνοντας μέχρι στιγμής μόνο φραστική στήριξη, χωρίς να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατά τη συζήτηση στο Στρασβούργο του θέματος «Αυτή είναι η Ευρώπη», στην παρουσία του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Xavier Bettel.

Όπως υπέδειξε ο κ. Φουρλάς τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο Μεταναστευτικό, η Κύπρος δεν τυγχάνει της ανάλογης στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Γιατί μόνο με έμπρακτες και συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης προς τα μικρά κράτη μέλη, μπορεί να επιτευχθεί η πραγματική αλληλεγγύη και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Αλλιώς, θα μιλάμε απλά για μια Ευρώπη των λίγων και ισχυρών. Κάτι που, όπως είμαι σίγουρος, ούτε εσείς ούτε η χώρα σας, αλλά ούτε και η δική μου αποδέχονται».

Αυτό που μας ενώνει στην Ευρώπη, είπε ο κ. Φουρλάς, είναι οι Aρχές και οι Aξίες της, αυτές τις οποίες όλοι οφείλουμε να πρεσβεύουμε.

«Προερχόμενος από μια μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, κύριε πρωθυπουργέ, θέλω να δηλώσω εμφαντικά ότι η αλληλεγγύη ερμηνεύεται για μας πολλές φορές, ως το αυτονόητο, η διασφάλιση της ύπαρξής μας. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω ότι εμείς τα μικρά κράτη μέλη λάβαμε ή λαμβάνουμε όση αλληλεγγύη ή στήριξη μας αναλογεί».

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για τη στάση Αρχών που τηρεί η χώρα του στο κυπριακό, λέγοντας ότι μακάρι να μπορούσε να πει το ίδιο και για όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Δειτε Επισης

Εμπρησμοί σε οχήματα και μοτοσικλέτα σε Λακατάμια, Άγιο Τύχωνα και Λιβάδια
Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος μετά από εργατικό ατύχημα-Νοσηλεύεται σε καταστολή
Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη και το Κυπριακό ο Πρόεδρος
Έκλεισε το κεφάλαιο Κωμοδρόμου, καλείται να κλείσει τα υπόλοιπα ο Χριστοδουλίδης
Πρόσω ολοταχώς για αλκοτέστ σε πιλότους πριν την απογείωση-Ποινή μέχρι δύο έτη
Πρώτο κόμμα ο «Κανένας» για να κυβερνήσει, παίρνουν απροβίβαστο τα κόμματα
Στις φλόγες όχημα μεταφοράς καυσίμων σε πρατήριο καυσίμων στην Πέγεια
Μεγάλος αριθμός Σύρων προσφύγων κατευθύνεται στην Κύπρο-Διαβήματα Ιωάννου με Λίβανο
Δέσμευση στη ΔΔΟ από ΡΤΚ-Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του τ/κ κόμματος η Αννίτα
Απαντά εκ νέου για τις κατηγορίες ο Μενέντεζ-«Θα δικαιωθώ όταν βγουν στο φως όλα τα στοιχεία, δεν παραιτούμαι»