Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης με το βίντεο υπαξιωματικού της EΦ

Στη Νομική Υπηρεσία αναμένεται να σταλεί την επόμενη εβδομάδα ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά σε «ομοφοβικό και με ακραίο ρατσιστικό λόγο» -όπως φαίνεται να προκύπτει από την αστυνομική έρευνα -  βίντεο, που ανάρτησε το προηγούμενο διάστημα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εν ενεργεία υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.  

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου, ανέφερε πως η έρευνα της Αστυνομίας κατά του υπαξιωματικού «βρίσκεται στο τελικό στάδιο», σημειώνοντας ότι «ενδεχομένως αρχές της επόμενης εβδομάδας να ολοκληρωθεί και να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες».

Αναφερόμενη στην υπόθεση, η κ. Χριστοδουλίδου είπε ότι «φαίνεται να προκύπτουν αδικήματα, που σχετίζονται με τη νομοθεσία, για ομοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμό μέσω διαδικτύου».

Πρόσθεσε πως «τα αδικήματα που προκύπτουν θα φανούν με την ολοκλήρωση της διερεύνησης».

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Χριστοδουλίδου είπε πως «η σχετική νομοθεσία προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκισης».

Σύμφωνα με την κ. Χριστοδουλίδου από την πρώτη στιγμή, που εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση, η Αστυνομία προχώρησε στη διερεύνηση, για να συμπληρώσει ότι άμεσα από την επόμενη ημέρα προχώρησαν σε έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία του συγκεκριμένου προσώπου.

«Παραλήφθηκε», όπως πρόσθεσε, «ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής, ο οποίος είναι στο στάδιο της δικανικής εξέτασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προς ολοκλήρωση οι έρευνες για τον υπαξιωματικό της ΕΦ-Παραμένει στη θέση του

Δειτε Επισης

Παρανάλωμα του πυρός όχημα στη Λακατάμια-Υπέστη εκτεταμένες ζημιές
Άκαρπες οι ολονύχτιες έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων στο πολύνεκρο ναυάγιο-Εξανεμίζονται οι ελπίδες
Σταθερό πόσο ως αντιστάθμισμα για τους ρύπους στη Δεκέλεια συζητά η Βουλή-Ανησυχία στις κοινότητες
«Φερμάρουν» το διάταγμα της Θήρας οι κυνηγοί και ετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις-Η θέση της Υπηρεσίας
Φρένο στις χρεώσεις για έλεγχο σε υπό ανάκληση προϊόντα επιχειρεί να βάλει η Βουλή
Εξετάζει τα προβλήματα στη λειτουργία της ΕΠΑΝΑ η Βουλή-Ψάχνει λύσεις για ενίσχυση του ρόλου της
Με ευρωπαϊκή ώθηση μπαίνει στην ουσία του το Κυπριακό στην πολυμερή
Κοινή επιστολή Ούρσουλα-Κόστα στον ΓΓ για το Κυπριακό
Αναμένεται αυξανόμενη εμπλοκή της ΕΕ στις διαδικασίες του Κυπριακού-Από την Ούρσουλα το αίτημα συμμετοχής
Απρογραμμάτιστη διμερής Χριστοδουλίδη-Φιντάν στο τέλος του δείπνου