Δημιουργία Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για την πάταξη της διαφθοράς

Στο πλαίσιο των μέτρων και δράσεων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την πάταξη της διαφθοράς, η Ηγεσία της Αστυνομίας προχώρησε στη δημιουργία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Υ.Δ.Ο.Ε.). Η Υ.Δ.Ο.Ε., η οποία υπάγεται στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, απαρτίζεται από επιστημονικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, για τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων οικονομικής φύσεως. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, η Αστυνομία προχώρησε πρόσφατα στην πρόσληψη τεσσάρων λογιστών / ελεγκτών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχει αρμοδιότητα και πεδίο δράσης σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας και σε αυτή λειτουργούν δύο Κλάδοι:

•Κλάδος Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος (Κ.Δ.Ο.Ε.), ο οποίος στελεχώνεται με κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους ανακριτές, για τη διερεύνηση σοβαρών και πολύπλοκων υποθέσεων οικονομικής φύσεως.

•Κλάδος Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ο.Ε.), ο οποίος αποτελείται από εξειδικευμένους λογιστές / ελεγκτές και αστυνομικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή οικονομικών ερευνών. 

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποτελεί την τρίτη σε σειρά Υπηρεσία της Αστυνομίας που μετεξελίσσεται, μετά την Υποδιεύθυνση Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται από την Αστυνομία, στην κοινωνία των πολιτών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έρευνες κατόπιν εντάλματος σε Κεντρικές και τρία υποστατικά-Συνελήφθη η μητέρα κατάδικου για κατοχή 160,000 ευρώ
Ξεκινά η παρέλαση μαρτύρων ενώπιον της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Καταθέτει πρώτος ο ΣΕΜΗΟ
Δώδεκα μάρτυρες κατηγορίας παρουσιάζει η Νομική Υπηρεσία στη δίκη για το Al Jazeera
Διαφήμιζε πωλήσεις σπιτιών και διαμερισμάτων στα κατεχόμενα ο 40χρονος-Πώς τον εντόπισε η Αστυνομία
Βαρύ το οικονομικό τίμημα των πυρκαγιών-Εγκαθίστανται αισθητήρες φωτιάς σε βιομηχανικές ζώνες
Η Ζιζέλ Πελικό ετοιμάζει βιβλίο με τα απομνημονεύματά της-«Η ιστορία μου με τις δικές μου λέξεις»
Συνεχείς οι ακυρώσεις πτήσεων από Λάρνακα προς Χίθροου-Τεράστια προβλήματα εξαιτίας του μπλακ άουτ
Στα ύψη οι τιμές για κατεψυγμένα μπέργκερ, λαχανικά και χόρτα-Οι κατηγορίες που κατέγραψαν μείωση
Τον ανέκοψαν για έρευνα και τον έπιασαν με χρυσαφικά και κοσμήματα-Συνελήφθη 47χρονος
Νέα σύλληψη για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα-Χειροπέδες σε 40χρονο από την Ουκρανία