Παραδόθηκαν στα κατεχόμενα από την πλευρά μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer (pics)
09:56 - 18 Ιανουαρίου 2021

Παραδώσαμε σήμερα τις πρώτες δόσεις για 1080 άτομα στην τ/κ κοινότητα που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.
Ο κ. Φυλαχτού ήταν παρών μαζί με τον Τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Τζενκ Σοϊντάν στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, κατά την παράδοση των πρώτων δόσεων της Pfizer. Το άσπρο μικρό φορτηγό πήγε στο τ/κ σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και το άσπρο μεγάλο κιβώτιο δόθηκε από τον κ. Φυλαχτού στον κ. Σοϊντάν, στην παρουσία των ΜΜΕ.
Ερωτηθείς για το συνολικό τελικό αριθμό δόσεων που θα δοθεί στην τ/κ κοινότητα, ο κ. Φυλαχτούν είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας έχουν εντάξει στον σχεδιασμό εμβολιασμού και τις ανάγκες των Τ/κ, όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία.
Σε δηλώσεις του στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μετά την παραλαβή των πρώτων δόσεων και μιλώντας σε Τ/κ δημοσιογράφους, ο Τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία είπε ότι παρέλαβαν τις πρώτες δόσεις για 1080 άτομα και οι δεύτερες δόσεις θα έρθουν εντός του ερχόμενου μήνα.
Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι δεν γνωρίζει εάν μεταξύ των δύο δόσεων των εμβολίων της Pfizer θα τους δοθούν και άλλες δόσεις.
