Αρμοδιότητα της Εκκλησίας η απόφαση επανάληψης της λειτουργίας της Ανάστασης

Την αμοιβαία αντίληψη ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκκλησίας και η απόφαση για επανάληψη της λειτουργίας της Ανάστασης σε μεταγενέστερο χρόνο και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να παραστούν και οι πιστοί που το επιθυμούν, ανέφεραν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σημερινή συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Όσον αφορά τη διεξαγωγή λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, σημειώθηκε η κοινή θέση ότι είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας να αποφασίσει σε ποιες Εκκλησίες θα γίνουν λειτουργίες.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή δήλωση του για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει και του Πάσχα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα νέα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σημειώνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον τόπο μας.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι όσον αφορά τη διεξαγωγή λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, σημειώθηκε κατά τη συνάντηση η κοινή θέση ότι είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας να αποφασίσει σε ποιες Εκκλησίες θα γίνουν λειτουργίες, αλλά θα πρέπει εκεί όπου θα λάβουν χώρα να τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ ταυτόχρονα θα τηρούνται όλα τα σχετικά μέτρα.
 
«Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφεραν την αμοιβαία αντίληψη ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκκλησίας και η απόφαση για επανάληψη της λειτουργίας της Ανάστασης σε μεταγενέστερο χρόνο και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να παραστούν και οι πιστοί που το επιθυμούν», καταλήγει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εισβολή κουκουλοφόρων σε ελληνικό πανεπιστήμιο Στον νοσοκομείο φοιτητής που χτυπήθηκε με πυροσβεστήρα
Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για το χάος του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια
Απειλές για τη ζωή της δέχεται Τ/κ δημοσιογράφος που έγραφε για τον Φαλγιαλί
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»