ΥΠΟΙΚ: Ο Νικόλας Παπαδόπουλος με λασπολογεί

«Αήθη και κακόπιστη» κριτική στο πρόσωπό του, αλλά και «λασπολογίες», καταλογίζει στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, διερωτώμενος κατά πόσον ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος γνώριζε ότι το δικηγορικό του γραφείο προώθησε διψήφιο αριθμό πολιτογραφήσεων, που αφορούσαν και πολιτογραφήσεις συζύγων και εξαρτώμενων τέκνων. 
 
«Τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος επιδίδεται  επανειλημμένα σε μια αήθη και κακόπιστη κριτική προς το πρόσωπό μου», αναφέρει ο κ. Πετρίδης σε απάντησή του προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και προσθέτει: Με κατηγορεί ότι παράτυπα πολιτογραφήθηκαν σύζυγοι και οικονομικά εξαρτώμενα τέκνα επενδυτών ενόσω ήμουν Υπουργός Εσωτερικών και επιμένει για διαφθορά της εκτελεστικής εξουσίας επικαλούμενος ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν μέλη του νομοθετικού σώματος».
 
Όπως αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική για πολιτογραφήσεις συζύγων και οικονομικά εξαρτώμενων τέκνων αποτελούσε μέρος του Προγράμματος με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από το 2011, η οποία ενσωματώθηκε και στις αναθεωρήσεις των μετέπειτα Προγραμμάτων αλλά και στους Κανονισμούς που η ίδια η Βουλή ψήφισε.

«Διερωτώμαι», σημειώνει, «αν ο κ. Παπαδόπουλος προσποιείται ότι δεν γνώριζε ότι ο διψήφιος αριθμός πολιτογραφήσεων που προώθησε το δικηγορικό του γραφείο αφορούσαν και πολιτογραφήσεις συζύγων και οικονομικά εξαρτώμενων τέκνων ή κατά πόσο έχει την εντύπωση ότι το γραφείο του προωθούσε κατά παράβαση της νομοθεσίας τέτοιες αιτήσεις».

Όσον αφορά το θέμα των επισπεύσεων για τις οποίες κατηγορείται, ο ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως «ο κ. Παπαδόπουλος γνωρίζει ότι ο εκάστοτε Υπουργός έχει τη διακριτική ευχέρεια εκεί όπου κρίνει αιτιολογημένο να δίνει επισπεύσεις για εξέταση αιτημάτων χωρίς καν να δίδονται γραπτές οδηγίες».
 
Εξηγεί πως «για σκοπούς διαφάνειας οι μεμονωμένες επισπεύσεις δίνονταν γραπτώς, αν κρινόταν αιτιολογημένο το αίτημα όπως π.χ για λόγους μεγέθους της επένδυσης ή για άλλους ανθρωπιστικούς λόγους».
 
Ο κ. Πετρίδης εξηγεί ακόμη πως η επίσπευση φυσικά και δεν αποτελούσε εξαίρεση από τους αναγκαίους ελέγχους και πάντοτε τηρούνταν οι απαραίτητες διαδικασίες που προνοούνταν από το Πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι «το γεγονός δε ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός επισπεύσεων δόθηκαν για συγκεκριμένους λόγους, όπως φαίνεται και στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, καταδεικνύει ότι αυτή η διακριτική ευχέρεια δεν έτυχε κατάχρησης».

«Σε μια περίοδο που η κοινωνία δικαίως δείχνει την απαξίωσή της προς τους θεσμούς και τα πολιτικά κόμματα, καλώ τον κ. Παπαδόπουλο αντί να επιδίδεται σε λασπολογίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα, να συνειδητοποιήσει την κρίσιμη περίοδο την οποία διέρχεται η οικονομία συνεισφέροντας θετικά και όχι εκβιαστικά», καταλήγει ο ΥΠΟΙΚ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ