Σταθερή η υποστήριξη της Γαλλίας στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για επανένωση

Την σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας, ως μόνιμο κράτους μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, χθες, σημειώνοντας ότι το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη.
 
Ο Γάλλος αξιωματούχος απαντούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις και το ρόλο του Παρισιού στις προσπάθειες επίτευξης μιας συμφωνίας.
 
Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων   Jean – Yves Le Drian και η Υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Nathalie Loiseau με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο.
 
«Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Γαλλία υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επανένωση», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι «καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται, ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να βρουν μια λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γαλλικού ΥΠΕΞ «το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης που θα ξεκινήσει στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου».
 
«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στην κοινή επιθυμία των Κυπρίων να ξαναβρούν ένα ενωμένο και ειρηνικό νησί», είπε.
 

Δειτε Επισης

Σε φάση σχεδιασμού και αναμονής για το Κυπριακό η Λευκωσία-Όσα τέθηκαν ενώπιον του Εθνικού
Παίρνουν παράταση οι αποφάσεις για Euroasia-Έτοιμη στα μέσα Νοεμβρίου η μελέτη
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου-Ενημέρωσε τους αρχηγούς ο ΠτΔ
Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους αρχηγούς για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος
Οι όροι που θέτει για απεσταλμένο και Τριμερή ο Τατάρ
Προκαλεί ο Ουστέλ-«Δεν θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι για λύση ομοσπονδίας»
Τρύπιο το νομοσχέδιο για το e-kalathi-Άφησαν εκτός από τη σύγκριση τιμών τα αρτοποιεία
Καλούν τον ΠτΔ στη Βουλή οι βουλευτές για επιτόκια-«Να έρθει να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες πολιτικές»
Διένυσε 620 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του ο Αλέξανδρος Αγρότης-«Θα σπάσουμε το ρεκόρ των εισφορών»
Πιέζει για αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Το Αζερμπαϊτζάν ενδέχεται να το αναγνωρίσει πρώτο»