Σταθερή η υποστήριξη της Γαλλίας στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για επανένωση

Την σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας, ως μόνιμο κράτους μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την επανένωση της Κύπρου, εξέφρασε εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, χθες, σημειώνοντας ότι το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη.
 
Ο Γάλλος αξιωματούχος απαντούσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πιθανή ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις και το ρόλο του Παρισιού στις προσπάθειες επίτευξης μιας συμφωνίας.
 
Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων   Jean – Yves Le Drian και η Υπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Nathalie Loiseau με τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο.
 
«Ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Γαλλία υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επανένωση», ανέφερε.
 
Πρόσθεσε ότι «καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται, ενθαρρύνει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να βρουν μια λύση σύμφωνα με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο».
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γαλλικού ΥΠΕΞ «το θέμα της ασφάλειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Διάσκεψης που θα ξεκινήσει στη Γενεύη, στις 28 Ιουνίου».
 
«Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να εργαστούν υπέρ μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στην κοινή επιθυμία των Κυπρίων να ξαναβρούν ένα ενωμένο και ειρηνικό νησί», είπε.
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ