Συνέδριο «Συμμετοχή των Πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ διοργανώνει, μέσω του προγράμματος Empowering Citizens of Small Member States, συνέδριο με θέμα «Συμμετοχή των Πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στις 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 09:00.

Το συνέδριο, θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Classic στη Λευκωσία. Στόχος του, η  διερεύνηση τρόπων  με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκπρόσωποι από Οργανώσεις  της Κοινωνίας των Πολιτών θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες  μέσα από την εμπλοκή τους σε δράσεις και εκστρατείες σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, οι εταίροι του προγράμματος από Κύπρο, Εσθονία και Μάλτα, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα συναντήσεων που είχαν με πολίτες στις χώρες τους. Οι συναντήσεις είχαν ως στόχο να εξετάσουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να ενισχυθεί και να βελτιωθεί η συμμετοχή των πολιτών στην ΕΕ.

Το θέμα του πρώτου πάνελ  θα έχει  τίτλο «Η Εμπλοκή των Πολιτών και των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών στην ΕΕ», και οι ομιλητές θα είναι, η Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, η Υπεύθυνη Προγραμμάτων των Φίλων της Γης Κύπρου κα. Νατάσα Ιωάννου και μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού κα. Ήβη Μιλτιάδου .

Το θέμα «Εθνικές Εισηγήσεις Πολιτών», θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί από την κα. Ελένη Μιχαήλ, εκ μέρους του Κέντρου Στήριξης ΜΚΟ, τον κ. Joosep Tiks εκ μέρους του οργανισμού ESTYES, με έδρα την Εσθονία, και από την κα. Maria Di Domenico από τον οργανισμό Kopin, με έδρα τη Μάλτα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μαριλένα Κυριάκου στο 22875099 ή στο marilena@ngo-sc.org .
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 3,6 εκατομμύρια Τζόκερ
Συνολικά 86 επικίνδυνα προϊόντα στο ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX την περασμένη βδομάδα
Επιμένει ο Καρούσος-«Πάνω σε λανθασμένες παραδοχές η απόφαση Υπ. Υγείας για φαρμακεία»
Ψηλότερα ποσοστά ψηφιακών δεξιοτήτων νεαρών κοριτσιών σε Κύπρο και ΕΕ το 2023
Όλα έτοιμα για τις Ενιαίες Τελικές Εξετάσεις στις Τεχνικές Σχολές
ΟΛΤΕΚ: Βελτιωμένο το νέο προσχέδιο για Σύστημα Αξιολόγησης αλλά παραμένουν διαφωνίες
Το πρώτο φεστιβάλ καφέ στην Κύπρο-Δίνει βήμα στους Κύπριους παραγωγούς
ΠΙΣ: Συλλογική στρατηγική διαφύλαξης της δημόσιας υγείας ο εμβολιασμός
Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων στρατευσίμων της 2025 ΕΣΣΟ-Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοικτή
Πράσινο Υπουργικού για οριζόντια αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στα σχέδια στέγασης του ΚΟΑΓ