Yoga: Ένα παγκόσμιο φαινόμενο αγάπης, ειρήνης και εσωτερικής ισορροπίας

Τα τελευταία χρόνια, η δημοτικότητα της γιόγκα έχει φτάσει σε κάθε γωνιά του κόσμου, μια αναγνώριση της αυξανόμενης επιρροής πνευματικής δύναμης της Ινδίας.

Κάθε Ιούνιο στις 21 εδώ και οκτώ χρόνια που γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρας Γιόγκα, το μεγαλύτερο δώρο της Ινδίας στην ανθρωπότητα, έχει τυλίξει ολόκληρο τον κόσμο με ένα νήμα αγάπης, ειρήνης και εσωτερικής ισορροπίας.

Η γιόγκα συμβολίζει την εθνική δύναμη της Ινδίας. Με τον αυξανόμενο ρόλο της χώρας στην παγκόσμια σκηνή, η ίδια δύναμη έγινε αισθητή για άλλη μια φορά με την ευκαιρία της όγδοης Διεθνούς Ημέρας Γιόγκα στις 21 Ιουνίου, όταν 250 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε μια παγκόσμια κοινή γιορτή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκδηλώσεις γιόγκα διοργανώθηκαν με φυσική παρουσία μετά από μια παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας του Covid. Από την Ινδία μέχρι το Τόκιο και το Λονδίνο και από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι τους Καταρράκτες του Νιαγάρα, ο κόσμος είδε μαγευτικές εικόνες ανθρώπων που γιόρτασαν την Ημέρα Γιόγκα. Από τις παιδικές χαρές μέχρι τις παραλίες πλήθη ανθρώπων συνέρρεαν για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις γιόγκα. Υπό την ηγεσία 75 Υπουργών της κυβέρνησης, συλλογική γιόγκα οργανώθηκε σε ισάριθμες εμβληματικές τοποθεσίες.

Η γιόγκα ξεκίνησε από την Ινδία και αποτελεί αρχαία κληρονομιά της χώρας. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα γιορτάστηκε στις 21 Ιουνίου 2014. Αυτή η ιδέα είναι πνευματικό τέκνο του πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi, ο οποίος κήρυξε με έμφαση τις αρετές της γιόγκα οδηγώντας στην παγκόσμια αναγνώρισή της.

Σήμερα η γιόγκα, ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που χάρισε η Ινδία στον κόσμο για την ευημερία των ανθρώπων, συμβολίζει τη δύναμη της χώρας στην παγκόσμια σκηνή. Με αφορμή την 8η Διεθνή Ημέρα Γιόγκα, ο πρωθυπουργός Modi έστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς όλη την ανθρωπότητα: "Δεν πρέπει να θεωρούμε τη γιόγκα ως επιπρόσθετη δουλειά ή αγγαρεία. Πρέπει επίσης να τη γνωρίζουμε καλά, να τη βιώνουμε, να την κατορθώσουμε αλλά και να την υιοθετήσουμε ως τρόπο ζωής. Όταν αρχίσουμε να βιώνουμε τη γιόγκα, η Παγκόσμια Ημέρα της θα γίνει ένα μέσο για να γιορτάσουμε την υγεία, την ευτυχία και την ειρήνη μας».

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας