Κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό η επένδυση στις δεξιότητες

Kαταλυτικό ρόλο διαδραματίζει ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου. Αποτελεί θεμέλιο για ένα νέο, διευρυμένο αναπτυξιακό μοντέλο, βασισμένο στη γνώση, την τεχνολογία και την καινοτομία, θέτοντας ισχυρές βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και ευημερία. Παράλληλα, εκσυγχρονίζει τη ζωή του ανθρώπου και γίνεται φάρος για πιο δίκαιες και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες. 

Κλειδί για την επιτυχή και γοργή υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους είναι η διαμόρφωση μιας ψηφιακά ικανής και αποδοτικής κρατικής μηχανής. Εγχείρημα για το οποίο απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δέσμευση και στήριξη όλων σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΑΔΔ, ως ο αρμόδιος φορέας ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικής μάθησης στη δημόσια διοίκηση και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ως ο αρμόδιος φορέας με οριζόντιες αρμοδιότητες επί θεμάτων ψηφιακής υφής, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες των δημοσίων λειτουργών: κλειδί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022, στις 09:00-12:00, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Η εν λόγω ημερίδα στοχεύει στην ενημέρωση των διευθυντικών και ανώτερων στελεχών της δημόσιας υπηρεσίας αναφορικά στο πρόγραμμα αλλά και τις απαιτήσεις και τη σημασία του προγράμματος αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων λειτουργών, το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Υφυπουργείο και την ΚΑΔΔ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για Ψηφιακές Δεξιότητες και Απασχόληση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε Πολιτικούς προϊστάμενους και Κρατικούς Αξιωματούχους, Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων και Υφυπουργείων και Διευθυντές Τμημάτων,  Χρηματοοικονομικούς Διευθυντές και Υπεύθυνους Στρατηγικού Προγραμματισμού Υπουργείων και Υφυπουργείων, ενώ ως ομιλητές θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επαγγελματίες εγνωσμένου κύρους από Κύπρο και εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ

Πληροφορίες Ημερίδας

Αναθέτουσα Αρχή - Διοργανωτής: Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης – Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Υπουργείο Οικονομικών

Συνδιοργανωτής: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χρηματοδότηση: Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η Πετρολίνα πρωτοπορεί επενδύοντας πρώτη στην ηλεκτροκίνηση
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!