Το νέο Υφυπουργείο Πολιτισμού της κυπριακής Δημοκρατίας, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους ανθρώπους της πολιτιστικής βιομηχανίας

Μια οντότητα με ανεξάρτητη, ευέλικτη και αυτόνομη διοικητική δομή, η οποία θα αφιερωθεί στην ανάδειξη του πολιτισμού της Κύπρου, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και του νεότερου και σύγχρονου πολιτισμού μας.

Η ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι γεγονός, και δηλώνει έμπρακτα την σύμπλευση της χώρας μας με τη σύγχρονη αντίληψη που θεωρεί τον πολιτισμό τη νέα ‘ήπια δύναμη’.

Στο πλαίσιο της ίδρυσης του Υφυπουργείου, πραγματοποιείται την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στις 6:00 μ.μ. η πρώτη ανοικτή συνάντηση γνωριμίας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του  Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, Γλάδστωνος 6, στη Λευκωσία, όπου στεγάζεται το νέο Υφυπουργείο. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Γιάννης Τουμαζής, και θα ακολουθήσει δεξίωση και ζωντανή μουσική.

Άνθρωπος και δημιουργία

Πρωταρχικοί στόχοι της ίδρυσης του Υφυπουργείου, είναι η επαγγελματική κατοχύρωση των εργαζομένων στην πολιτιστική βιομηχανία, η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου στρατηγικών εταίρων και η ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω της ανάπτυξης και ενίσχυσης διεθνών συνεργασιών. Στοχεύει επίσης στην ενθάρρυνση της εγκατάστασης ευρωπαϊκών δικτύων στην Κύπρο, αλλά και στην αξιοποίηση της στρατηγικής γεωγραφικής θέσης του νησιού.

Η πολιτική και οι στρατηγικοί σχεδιασμοί του Υφυπουργείου θα είναι εξόχως ανθρωποκεντρικοί. Στο επίκεντρό τους θα βρίσκονται οι ίδιοι οι δημιουργοί και οι παραγωγοί του Πολιτισμού, δηλαδή η ίδια η πολιτιστική βιομηχανία.

Αυτή τη δύναμη θα αξιοποιήσει το Υφυπουργείο για την ανάπτυξη της πολιτιστικής διπλωματίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού, αλλά κυρίως για τη δημιουργία και την εδραίωση μιας δυνατής εικόνας για τη χώρα μας στο εξωτερικό, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρευρεθείτε στη συνάντηση γνωριμίας, κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η Πετρολίνα πρωτοπορεί επενδύοντας πρώτη στην ηλεκτροκίνηση
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!
Ιατρική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας