Απόκτησε δεξιότητες για Γαλακτοκομία - Τυροκομία στα προγράμματα ΜΙΕΕΚ

Στη σημερινή ανταγωνιστική εποχή τα άτομα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ικανότητες και δεξιότητες, από τις βασικές, όπως ο αλφαβητισμός, ο αριθμητισμός, επαγγελματικές ή τεχνικές δεξιότητες, μέχρι τις εγκάρσιες δεξιότητες, όπως η επίλυση προβλημάτων, η ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και οι ψηφιακές δεξιότητες. Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση διασφαλίζει το κλειδί για ένταξη ή ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ατόμων στην αγορά εργασίας

Ο κλάδος της Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας στη χώρα μας αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών μονάδων παραγωγής / βιοτεχνιών, οι οποίες παράγουν προϊόντα με παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες διαδικασίες και τρόπους παρασκευής. Οι εξελίξεις αυτές δημιούργησαν την ανάγκη μεγάλης ζήτησης εργαζόμενων με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Το Πρόγραμμα, μέσω της έμφασης που δίνει στο συνδυασμό θεωρίας και πράξης προετοιμάζει τους/τις σπουδαστές/σπουδάστριες για επιτυχή απασχόληση τόσο στον τομέα της Γαλακτοκομικής και Τυροκομικής Βιομηχανίας όσο και σε άλλες βιοτεχνίες παραγωγής, οι οποίες εξειδικεύονται στην παραγωγή διαφόρων ειδών τυριού.

Το πρόγραμμα Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας προσφέρεται δωρεάν από τα ΜΙΕΕΚ στην επαρχία Λευκωσίας και οι σπουδαστές/ριες οι οποίοι/ες ολοκληρώνουν επιτυχώς τη φοίτησή τους λαμβάνουν Δίπλωμα. Είναι πρόγραμμα διετούς φοίτησης το οποίο προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα και προετοιμάζει τους σπουδαστές/ριες για σταδιοδρομία στον τομέα της Γαλακτοκομικής και Τυροκομικής Βιομηχανίας.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η τεχνική κατάρτιση των σπουδατών/ριών σε θέματα γαλακτοκομίας /τυροκομίας μέσω της πρακτικής αλλά και στοχευμένης θεωρητικής κατάρτισης. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στην απορρόφηση των σπουδαστών/ριών από τη γαλακτοκομική βιομηχανία του τόπου.

Οι απόφοιτοι/ες μπορούν να εργαστούν σε γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργήσουν και να διευθύνουν ένα δικό τους γαλακτοκομείο ακόμα και να εργαστούν σαν σύμβουλοι σε συμβουλευτικές εταιρείες που ασχολούνται με βιομηχανίες γάλακτος και τυριών.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο θα μπορέσουν να αντιληφθούν την επιστήμη και τεχνολογία που κρύβεται πίσω από την κάθε παραγωγική διαδικασία. Θα τύχουν εξειδίκευσης σε θέματα του προγράμματος και θα διευρύνουν τις γνώσεις τους με απώτερο σκοπό την προαγωγή τους σε καλύτερη θέση εργασίας και συνεπώς την αύξηση του εισοδήματός τους.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, πρέπει να επενδύσουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων τους, ώστε να στελεχώσουν τις θέσεις κλειδιά με άτομα που να γνωρίζουν άρτια το αντικείμενό τους τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μπορούν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με το υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησης με σκοπό να βελτιώσουν τις παραγωγικές διαδικασίες και να συνεισφέρουν στη βελτίωση του τελικού προϊόντος της επιχείρησης.

Το πρόγραμμα παρέχει στοχευμένη εκπαίδευση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό/πρακτικό επίπεδο. Είναι διετούς φοίτησης και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Παρέχεται δωρεάν και οι σπουδαστές/σπουδάστριες μπορούν να λάβουν κρατική χορηγία για τις σπουδές τους. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν επαγγελματίες του χώρου και να αποκτήσουν πείρα σε τυροκομεία μέσω του προγράμματος ERASMUS+.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποταθούν στον Ακαδημαϊκό Συντονιστή του προγράμματος κύριο Μιχάλη Αναστασίου manastasiou@te.schools.ac.cy καθώς και στο info@mieek.ac.cy και στο τηλέφωνο 22800651.

 

Δειτε Επισης

Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η Πετρολίνα πρωτοπορεί επενδύοντας πρώτη στην ηλεκτροκίνηση
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!