Consulco City Dialogue: Τι κάνει Λονδίνο και Λεμεσό να ξεχωρίζουν;

Η Consulco συγκεντρώνει τους φορείς χάραξης πολιτικής του Λονδίνου και της Λεμεσού για να συζητήσουν τις διαφορές και τις ομοιότητες που μοιράζονται ως παγκόσμιοι επενδυτικοί κόμβοι και τί μπορούν να μάθουν ο ένας από τον άλλο.

Δύο φαινομενικά ξεχωριστές πόλεις με πολλά κοινά.

Από τη μία, η πρωτεύουσα της Βρετανίας και των 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο και ένας από τους κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς. Παρά το Brexit και τις προκλήσεις της επιδημίας που έχει αντιμετωπίσει,  η πόλη του Λονδίνου παραμένει μία από τις πρώτες επιλογές κάθε επενδυτή. Ως σημαντική διεθνής μητρόπολη, βρίσκεται στο επίκεντρο συνεχών πρωτοβουλιών ανάπλασης και επενδύσεων που εξασφαλίζουν την οικονομική της σημασία.

Η Λεμεσός απ’ την άλλη, ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη, βρήκε τον ρυθμό και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις του επενδυτικού κόσμου. Οι 154,000 κάτοικοί της είδαν την πόλη τους να ξεπερνά κατά πολύ -οικονομικά- τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας και να κεντρίζει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Τι κι αν ο COVID-19 την έπληξε και η παρούσα ουκρανική κρίση έχει ταράξει τα νερά της πόλης; Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως βάση για διεθνείς εταιρείες καθιστούν τη Λεμεσό ως ιδανικό προορισμό για ξένες εταιρείες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε και η άφιξη τεχνολογικών κολοσσών που είδαν σημαντικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα τη φυσική παρουσία στη χώρα, την απόκτηση γραφείων και τη μεταφορά μεγάλου αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού.

Δύο Hubs… επί σκηνής

Η Consulco επιστρέφει στις 16 Ιουνίου 2022 για ένα ακόμη σπουδαίο διαδικτυακό γεγονός με τίτλο «Resilient Cities: London and Limassol.» Αυτή τη φορά, η εταιρεία συγκεντρώνει βασικούς φορείς χάραξης πολιτικής του Λονδίνου και της Λεμεσού για μια συζήτηση γύρω από τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους επενδυτικούς κόμβους, εστιάζοντας στο τί μπορεί να μάθει ο ένας από τον άλλον.

Θα παρευρεθούν στην εκδήλωσή μας ως ομιλητές, εκπροσωπώντας τις δύο πόλεις, οι:

  • Consulco, ο εξειδικευμένος διαχειριστής επενδύσεων της Κύπρου που δομεί και διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητα, πιστώσεις και ιδιωτικές συμμετοχές στο Λονδίνο και την Ευρώπη.
  • London Councils, η διακομματική οργάνωση που εργάζεται για λογαριασμό όλων των δήμων-μελών της, υποβάλλοντας τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση, τον Δήμαρχο και άλλους για να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τους Λονδρέζους.
  • Westminster City Council, η τοπική αρχή της πόλης του Westminster, υπεύθυνη για τον καθορισμό πολιτικών σχεδιασμών που συμπληρώνουν την Αρχή Μείζονος Λονδίνου (GLA) και τις εθνικές πολιτικές.
  • New London Architecture, το κορυφαίο κέντρο αριστείας στον κόσμο για το δομημένο περιβάλλον, σκοπός του οποίου είναι να κάνει το Λονδίνο καλύτερο μέρος για να ζεις, να εργάζεσαι και να επισκέπτεσαι.
  • Primera Corporation, συμβουλευτική εταιρεία πολεοδομικής αναγέννησης που παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον δημόσιο, ιδιωτικό, εθελοντικό, κοινοτικό και συνεργατικό τομέα.
  • Δήμος Λεμεσού, στηρίζοντας και προάγοντας την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης μέσω μεγάλων πρωτοβουλιών και έργων υποδομής, καθιστώντας τη Λεμεσό προορισμό τρόπου ζωής για ντόπιους και ξένους κατοίκους.
  • Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, ένας οργανισμός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της επιχειρηματικής κοινότητας της Λεμεσού και προωθεί την οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας.
  • CIBA, μη κυβερνητικός, ανεξάρτητος όμιλος που εκπροσωπεί και προστατεύει τα συμφέροντα των διεθνών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Πλούσια ατζέντα

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν αρχικά να εντοπίσουν ποιες είναι οι κοινές και ποιες οι διαφορετικές στρατηγικές που εφαρμόζονται στις δύο πόλεις για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στο ψηφιακό συνέδριο θα καταπιαστούν με τις ομοιότητες και τις διαφορές ως προς την ανάκαμψη των οικονομιών τους από τον Covid-19.

Λονδίνο και Λεμεσός αποτελούν δύο κέντρα διεθνών επενδύσεων. Τη σφαιρική εικόνα θα δώσουν οι ομιλητές μέσα από τις ποικίλες θεματικές που θα καλυφθούν επιτρέποντας στους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν καλύτερα τις συναρπαστικές αναλύσεις που θα ακολουθήσουν. Το Συνέδριο της Consulco θα καλύψει τις προκλήσεις και ευκαιρίες που παρουσιάζουν οι δύο πόλεις ως διεθνείς επενδυτικοί προορισμοί ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τους τομείς και τις προοπτικές του αύριο.

Πληροφορίες

Τίτλος: Resilient Cities: London and Limassol.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Ώρα: 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, πατήστε εδώ.

 

 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας