Οι νέες τάσεις και το μέλλον της αισθητικής και κοσμητολογίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Αισθητικής και Κοσμητολογίας 2022, το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στη Λευκωσία. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Αισθητικών Κύπρου και συντόνισε η IMH. Στελέχη της αισθητικής και της κοσμητολογίας γενικότερα, ενημερώθηκαν και επιμορφώθηκαν από τους κορυφαίους του χώρου σχετικά με τις νέες τεχνολογίες.  

Το Συνέδριο υποδέχτηκε ομιλητές από το δημόσιο, καθώς και επαγγελματίες υγείας και ακαδημαϊκούς.  Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία μίλησε στο κοινό για τα προσωπικά δεδομένα στον χώρο της αισθητικής. Οι σύνεδροι ενημερώθηκαν επίσης για το Ευρωπαϊκό Πρότυπο CYS EN 17226:2019 Beauty Salon Services από την Φαίδρα Νησιφόρου, Αισθητικό, Εκπρόσωπο ΣΑΚ, και Εθνική Αντιπρόσωπο, CYS.

Η Ασφάλεια και Υγεία στο Χώρο Εργασίας του Αισθητικού είναι ύψιστης σημασίας κάτι που ανέδειξε έντονα η πανδημία και τα μέτρα που κλήθηκαν να πάρουν οι επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους για προστασία των ιδίων, του προσωπικού τους και των πελατών. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου με τον Διευθυντή, EurOSH, Παροχέα, στις Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) κ. Μάριο Χαραλάμπος να προβαίνει στη δική του παρουσίαση. Βέβαια, οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχουν να κάνουν μόνο με έκτακτα μέτρα, αλλά και με μία αλλαγή σε μακροπρόθεσμο για τον τομέα επίπεδο. Για τις επιπτώσεις της COVID-19 στη λειτουργία των Ινστιτούτων Αισθητικής  στην Κύπρο προέβη σε παρουσίαση η Ανδρούλλα Μηλιώτου, Συντονίστρια Προγραμμάτων Σπουδών Πτυχίο «Διοίκηση

Ιατρικών Επισκεπτών», Δίπλωμα «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου», KES College. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κυρία Μηλιώτου παρουσίασε και σχετική έρευνα.

Σπουδαίοι επαγγελματίες υγείας παρέστησαν στην εκδήλωση. Η Πλαστικός Χειρουργός, Γεωργία Κουλέρμου μίλησε ενδελεχώς για τις αισθητικές περιποιήσεις σε γυναίκες με καρκίνο μαστού. Ακολούθησε η παρουσίαση του Δερματολόγου, Κώστα Δημητρίου, ο οποίος αποκάλυψε τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τα αντηλιακά προϊόντα, ενόψει του καλοκαιριού. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Ιωάννα Λεονταρίδου, PhD Αισθητικός- Βιολόγος και Καθηγήτρια στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας για να μοιραστεί με το κοινό τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη Μεσοθεραπεία στην Αισθητική. Στην ατζέντα και το θέμα «Απολέπιση Δέρματος στην Αισθητική».

Εξίσου ενδιαφέροντα θέματα αναδείχθηκαν και την Κυριακή 15 Μαΐου. Η Ιωάννα Λεονταρίδου συζήτησε για τα παλμικά Laser στην αποτρίχωση, ενώ, η Λυδία Μούτσιου, ΜSC Αισθητικός – Κοσμητολόγος, και Καθηγήτρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε με τη σειρά της το κοινό για την παχυσαρκία και αντιμετώπιση τοπικού πάχους με κρυολιπόλιση. Για την παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού μετά από Κρυολιπόλυση μίλησε ο Σοφοκλής Νικολαΐδης, Πλαστικός Χειρουργός.

Ακολούθως οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το Massage Hellenique - Méthode International, Αναίμακτο Lifting προσώπου  (Non-surgical Facial Lifting) από την Αισθητικό Κωνσταντίνα Σκλημποσίου. Το λιποίδημα ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχολήσαν το γεγονός με τον Πλαστικό Χειρουργό Άγγελο Καρατζά να αναφέρει στο κοινό τις τελευταίες εξελίξεις. Έγινε επίσης παρουσίαση της κυρίας Λεονταρίδου με θέμα τα  Διατροφικά Μοντέλα

και οι «Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Αισθητική (Μηχανήματα – Μέθοδοι)» από τον Κλινικό Εκπαιδευτή Γρηγόρη Σταύρου. Για τις σύγχρονες μεθοδολογίες στη σύνθεση καλλυντικών μίλησε ο κ. Μάριος Στυλιανού, Χημικός, Επίκουρος Καθηγητής, Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής, Intercollege. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με θέμα του Μάρκετινγκ σε Υπηρεσίες Αισθητικής που παρουσίασε ο Άγγελος Ιακωβίδης, Επικοινωνιολόγος, Επικεφαλής, Τμήμα Marketing και Επικοινωνίας, Intercollege, Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Οργανωτής: Σύλλογος Αισθητικών Κύπρου

Χρυσός Χορηγός: Intercollege

Χορηγοί: S.K.C. Audit Services Ltd, The Limassol College

Συντονιστής: IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Πορταλ REPORTER

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!