Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας 2022-Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει αρχίσει!

Η Κύπρος διαθέτει όχι μόνο το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και τη δίψα για διακρίσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο οικονομικό, τεχνολογικό και κοινωνικό περιβάλλον. Παρά την όποια οικονομική κρίση, επιχειρηματίες του τόπου αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος να διαπρέψεις. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, εκείνοι που καταφέρνουν αυτό που για κάποιους μοιάζει ακατόρθωτο να το πετυχαίνουν.

Από τη σύλληψη της ιδέας, στον σχεδιασμό, την δράση και την καινοτομία. Αν κατάφερες να πρωτοτυπήσεις αλλάζοντας καταστάσεις και δεδομένα τότε έχεις την ευκαιρία να βραβευθείς. Για 16η χρoνιά η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) διοργανώνει το Διαγωνισμό για τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας, μια μεγάλη γιορτή όπου δίνονται τα εύσημα σε όσες και όσους ξεχωρίζουν.

Ο Διαγωνισμός, που έχει καταστεί θεσμός, διοργανώνεται από το 2006 και στόχο έχει τη συμβολή στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων. Μέσω του θεσμού οι καλύτερες και πιο καινοτόμες ιδέες που υλοποιήθηκαν και εφαρμόζονται σε κυπριακές επιχειρήσεις επιβραβεύονται. Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ απευθύνονται σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στον Πρωτογενή Τομέα (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Πτηνοτροφία, Αλιεία, Εξόρυξη Μεταλλευμάτων κτλ.), στον Τομέα Μεταποίησης (Βιομηχανία, Ενέργεια κτλ.) και στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών (Τουρισμός, Χρηματοοικονομικά, Εκπαίδευση, Επικοινωνία κτλ.).

Στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται συνολικά τέσσερα βραβεία. Οι βραβεύσεις αφορούν στον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα, στον τομέα παροχής υπηρεσιών, ενώ ο θεσμός από το 2020 έχει εμπλουτιστεί με το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας, με απώτερο στόχο την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Στη διαχρονική πορεία του θεσμού, ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν δεκάδες επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμοί, ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ αξιόλογες συμμετοχές, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Κύπρος είναι ένας ολοζώντανος πυρήνας καινοτομίας. Ο θεσμός του Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας της ΟΕΒ αποτελεί την ανώτατη διάκριση στην Κύπρο για τις πιο καινοτόμες και επιτυχώς εφαρμοσμένες πρακτικές και ενέργειες σε κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς, στηρίζεται από και από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων: 22 Ιουλίου 2022

Για πληροφορίες και αιτήσεις υποψηφιότητας:

τηλ. 22 643 000 | OEB, Τ.Θ. 21657, 1511 Λευκωσία | www.innovationaward.oeb.org.cy

 

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

 

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!