Μαγειρικές Τέχνες στα ΜΙΕΕΚ, το εισιτήριο για το μέλλον!

Την τελευταία δεκαετία, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών γνώρισε ισχυρή ανάπτυξη. Ανάπτυξη που  αναμένεται να συνεχιστεί στον κλάδο των υπηρεσιών τροφίμων, παγκοσμίως. Για όσες και όσους θέλουν να χτίσουν μια καριέρα στις Μαγειρικές Τέχνες, το να κατανοήσουν πόσο γρήγορα οι τάσεις στο χώρο αναδύονται, σβήνουν και αντικαθίστανται από νέες, είναι σημαντικό για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιτυχία.

Εξαιρετική ευκαιρία για τα άτομα που είτε επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που βασίζονται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας, είτε θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και ικανότητές τους για σκοπούς επαγγελματικής εξέλιξης, αποτελεί η δωρεάν φοίτηση στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Πρόγραμμα «Μαγειρικές Τέχνες» 

To πρόγραμμα προσφέρει ισορροπημένη επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία στην τάξη, την εκτεταμένη πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και των δεξιοτήτων στο εργαστήριο και τη βιομηχανική κατάρτιση, έτσι ώστε οι σπουδαστές/τριες να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις ενός μεταβαλλόμενου και αναπτυσσόμενου επαγγέλματος.

Σκοπός του προγράμματος «Μαγειρικές Τέχνες» είναι άλλωστε να εκπαιδεύσει τους  σπουδαστές/σπουδάστριες στις απαραίτητες μοντέρνες και κλασσικές μεθόδους και τεχνικές που εφαρμόζονται στις μαγειρικές τέχνες, καθώς επίσης και στις βασικές λειτουργίες ενός εστιατορίου.

Ευκαιρίες εργοδότησης

Οι απόφοιτοι/ες μέσα από την εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκομίσουν στην τάξη, την πρακτική κατάρτιση από τα εργασιακά μαθήματα και τη βιομηχανική εμπειρία, θα είναι ικανοί/ές να παράγουν και παραθέτουν διάφορα είδη μενού, κρύας ή ζεστής κουζίνας, όπως επίσης βασικά ψωμιά και γλυκά.

Οι απόφοιτοι/ες του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε ένα τομέα με εξαιρετικές προοπτικές όπως σε ξενοδοχεία 4* και 5*, σε εστιατόρια ή άλλες επιχειρήσεις επισιτισμού. Οι  γνώσεις και οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν από το πρόγραμμα σε συνδυασμό με τη βιομηχανική εμπειρία, θα επιτρέψουν στους απόφοιτους να αποκτήσουν τέτοιες γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες που θα μπορούν μελλοντικά να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

Εμπλουτισμός γνώσεων για εργαζομένους

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους/στις επαγγελματίες, που ήδη εργάζονται στον χώρο, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις αλλά και τις δεξιότητες τους αποκτώντας έτσι περισσότερα προσόντα τα οποία θα τους δημιουργήσουν ευκαιρίες ανέλιξης στον χώρο εργασίας τους. Ταυτόχρονα, μπορούν να εξερευνήσουν άγνωστες πτυχές του γνωστικού τους αντικειμένου.

Ολοκληρωμένη τεχνογνωσία

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί βάσει των διεθνών και επαγγελματικών προτύπων στην Ανώτερη Επαγγελματική Εκπαίδευση. Ο σκοπός και η δομή του προγράμματος εστιάζει αποκλειστικά στις ανάγκες της βιομηχανίας. Το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι άρτια καταρτισμένο με πολυετή διδακτική και βιομηχανική εμπειρία και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό ενισχύει με ένα μοναδικό τρόπο τη μαθησιακή διαδικασία μέσα από τη βιομηχανική εμπειρία και την ολοκληρωμένη τεχνογνωσία του.

Γνώσεις και δεξιότητες

Το πρόγραμμα δίνει στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες τις σωστές βάσεις για να εξελιχθούν σε σωστούς/ές επαγγελματίες και με την απαραίτητη επαγγελματική συνείδηση. Επικεντρώνεται σε γνώσεις υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, παραγωγής φαγητού με κλασσικές και μοντέρνες τεχνικές, κοστολόγηση, σύνθεση μενού, σχεδιασμό κουζίνας και εστιατορίου καθώς επίσης και γνώσεις για διοικητικές θέσεις όπως έλεγχο τροφίμων και ποτών και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού.

Σημαντικά Πλεονεκτήματα

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος είναι το ότι δίνει πολλή σημασία στα εργαστηριακά μαθήματα. Στις τρεις από τις πέντε ημέρες της εβδομάδας γίνονται εργαστηριακά μαθήματα, όπου το 70% περίπου του χρόνου είναι πρακτική με αποτέλεσμα οι φοιτητές/φοιτήτριες να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους πολύ γρήγορα. Το πρόγραμμα είναι αξιολογημένο και πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση (ΔΙ.ΠΑ.Ε), προσφέρεται δωρεάν και οι σπουδαστές/σπουδάστριες έχουν δικαίωμα φοιτητικής χορηγίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αποταθούν στον Ακαδημαϊκό Συντονιστή του προγράμματος κύριο Μιχάλη Αναστασίου manastasiou@te.schools.ac.cy καθώς και στο info@mieek.ac.cy και στο τηλέφωνο 22800651.

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας