Συζήτηση με θέμα “Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus” (New European Bauhaus – NEB), από τον ΟργανισμόΕυρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων την Τετάρτη 4 Μάϊου 2022.

Στη διαδικτυακή συζήτηση, καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες συζήτησαν για την πολυεπίπεδη διάσταση και τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας  του Νέου Ευρωπαϊκό Bauhaus. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος, Γιώργος Σαββινίδης. Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης η κ.Ανδρούλα Βασιλείου, πρώην Ευρωπαία Επίτροπος. Το πάνελ αποτελείτο από τους Αγνή Πετρίδου Σκορδή, Αρχιτέκτονας, Πολεοδόμος,  Europa Nostra Συντονίστρια του Έργου Πλατείας, Δρ Παναγιώτης Τουλιάτος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Frederick και Δρ Εύρος Αλεξάνδρου, Αρχιτέκτονας.

Για παρακολουθήσετε την συζήτηση παρακαλώ κάντε κλικ εδώ κάνοντας εγγραφή ή login.

Το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus ΝΕΒ εκφράζει τη φιλοδοξία της ΕΕ για τη δημιουργία όμορφων και βιώσιμων τόπων, προϊόντων και τρόπων διαβίωσης, χωρίς αποκλεισμούς. Προωθεί έναν νέο τρόπο ζωής στον οποίο η βιωσιμότητα συμβαδίζει με την κομψότητα, επιταχύνοντας έτσι την πράσινη μετάβαση σε διάφορους τομείς της οικονομίας μας, όπως οι κατασκευές, τα έπιπλα, η μόδα και στις κοινωνίες μας, καθώς και σε άλλους τομείς της καθημερινής μας ζωής. Βασικές αρχές η βιωσιμότητα, η συμπεριληπτικότητα και η αισθητική. Η έναρξη της πρωτοβουλίας έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έθεσε το πλαίσιο, τις βασικές αρχές και δράσεις που θα οδηγήσουν το ΝΕΒ στην υλοποίηση.

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων

Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων ιδρύθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2020 με σχετική Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με κυριότερο στόχο την προώθηση και διάδοση της σύγχρονης κυπριακής καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη συμβολή με κάθε πρόσφορο δυνατό τρόπο στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτιστική δικτύωση.

Βάσει του Καταστατικού του, οι σκοποί του Ιδρύματος είναι η διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που σχετίζονται με τον τομέα του Πολιτισμού, η μεγιστοποίηση της απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων για τους τομείς του πολιτισμού από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της διαρκούς στήριξης, επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των καλλιτεχνών και των φορέων της σύγχρονης δημιουργίας στην Κύπρο, η επαγγελματική ανάπτυξη και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επαγγελματιών του πολιτιστικού τομέα, η επιμόρφωση σε θέματα που σχετίζονται με την πολιτιστική διαχείριση, και η εν γένει συγκροτημένη  εφαρμογή της εθνικής πολιτιστικής πολιτικής στα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας