Ο «Λαθρεπιβάτης» μας ταξιδεύει σε μια εποχή αφοπλιστικά γνώριμη

Ο συγγραφέας Βάσος Νικολάου, γεννήθηκε στην Λευκωσία του ’84 και σήμερα διευθύνει γραφείο πωλήσεων ασφαλιστικής εταιρείας. Είχε πάντα το όνειρο να γίνει, κάποτε, συγγραφέας και κάποια στιγμή σκέφτηκε πως τα όνειρα δεν είναι κρασί για να παλαιώνονται. Ο «Λαθρεπιβάτης» γράφτηκε ως αυτόνομα βιογραφικά διηγήματα, μεταξύ των συχνών καραντινών που βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, και το βιβλίο αυτό αποτελεί το πρώτο του ολοκληρωμένο έργο.

Κάθε κεφάλαιο αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία, τριάντα επτά διηγήματα κατ' ακρίβεια, τα οποία διατηρούν μια κοινή αίσθηση και ύφος αφού ο πρωταγωνιστής είναι ένα και το αυτό. Ο συγγραφέας, μέσα από περίπου εκατόν σελίδες, μας ταξιδεύει στην Κύπρο των δεκαετιών ΄80 και ΄90, με γλαφυρότητα σε μια γρήγορη πλοκή.

Μνήμες νοσταλγικές και ανεπιτήδευτες, που αγγίζουν ανεπαίσθητα θέματα της μικρής αυτής κοινωνίας όπως η προσφυγιά, η θρησκεία και ο αιώνιος καθωσπρεπισμός. Τα βιογραφικά σημειώματα του «Λαθρεπιβάτη», συνοψίζουν μιαν πορεία ζωής μέσα από την ματιά, αρχικά ενός αφελoύς παιδιού, το επαναστατικό πνεύμα ενός εφήβου και τελικά τις συνειδητοποιήσεις ενός νεαρού άνδρα. Η απλότητα και αμεσότητα στην γραφή αντανακλούν μια εποχή αφοπλιστικά γνώριμη και πιο απλή. Με αναφορές στην Κύπρο της εποχής, οδηγούμαστε στο παρελθόν, σε μια περιήγηση στις αλάνες, τα σχολικά θρανία και τους νεανικούς έρωτες.

Το βιβλίο σίγουρα θα αποτελέσει μια εύθυμη συντροφιά για πολλούς, και θα δημιουργήσει πολλές νοσταλγικές εικόνες. Για αυτούς που τους αρέσει να στοχάζονται, ίσως και μικρές δόσεις προβληματισμού. Ο «Λαθρεπιβάτης» θέλει να αναβιώσει εικόνες από την περίοδο της νιότης και της αθωότητας και να μας αφήσει με μια υποψία χαμόγελου και αναπόλησης.

 

«Στο κάτω κάτω, τα λαθραία ταξίδια καμία φορά είναι τα καλύτερα…»

Ο Λαθρεπιβάτης

 

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο – καφεαναγνωστήριο “Το Έρμα”, την Τετάρτη 11 Μαΐου η ώρα 6.30μ.μ., στην Λευκωσία. Περισσότερα από το έργο του συγγραφέα, εδώ.

Δειτε Επισης

Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η Πετρολίνα πρωτοπορεί επενδύοντας πρώτη στην ηλεκτροκίνηση
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!
Ιατρική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας