Η αλλαγή πορείας για το τουριστικό προϊόν

Τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που προκύπτουν για την κυπριακή οικονομία από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες θα συζητήσουν αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από Ελλάδα και Κύπρο, στο «Famagusta Business Forum», που συν-διοργανώνουν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (EBEA) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), την Πέμπτη 12 Μαιου, στον συνεδριακό χώρο στην Ayia Napa Marina.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ης επετείου της αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου. Eπαρχία, η οποία δέχτηκε αρκετά πλήγματα εξαιτίας των μέτρων που λήφθηκαν σε ό,τι αφορά τα ταξίδια δεδομένου και του γεγονότος ότι πρόκειται για μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή του νησιού. Οι περιορισμοί στα ταξίδια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που επέβαλαν διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, είχαν ως αποτέλεσμα τα εκεί επίπεδα τουρισμού να είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Βεβαίως, μέσα από στρατηγικές κινήσεις και συνέργειες μεταξύ των αρμόδιων φορέων η κατάσταση άρχισε εδώ και μερικούς μήνες να εξομαλύνεται, αν και η κρίση στην Ουκρανία δημιούργησε νέες αναταράξεις.

Στο μικροσκόπιο οικονομία και τουρισμός

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, ως εκ τούτου, να έχει το πάνελ που φιλοξενεί το φορουμ, με θέμα την «οικονομία». Εκεί, όπου κορυφαία κυβερνητικά και άλλα αρμόδια στελέχη θα συζητήσουν τις επιπτώσεις στις εθνικές οικονομίες από παγκόσμιες κρίσεις, τα μέτρα αντιμετώπισης πληθωρισμού και τη μείωση ρυθμών ανάπτυξης.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης -συντονιστής της οποίας θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνους- αποτελείται από τον Υπουργό Οικονομικών Κύπρου, Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Χρίστο Σταικούρα, τον Πρόεδρο ΕΒΕ Αθηνών, Γιάννη Μπρατάκο και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη.

Αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής οικονομίας είναι ο τουρισμός. Το Famagusta Business Forum θα φιλοξενήσει καταξιωμένους φορείς και άτομα σε θέσεις-κλειδιά της  βιομηχανίας. Πρόκειται άλλωστε για έναν από τους κλάδους με τις μεγαλύτερες προκλήσεις των ημερών.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης φέρει τον τίτλο «αλλαγή πορείας για το τουριστικό προϊόν» μιας και κοινή παραδοχή είναι η ανάγκη για μια νέα ταυτότητα στην τουριστική Κύπρο. Το θέμα θα συζητήσουν διεξοδικά ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, η Υφυπουργός Τουρισμού Ελλάδος, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας. Το πάνελ θα συντονίζει ο Χρίστος Αγγελίδης,  πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ).

Το Forum θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Event Center, Ayia Napa Marina. Πρόκειται για μια εκδήλωση που συν-διοργανώνεται για πρώτη φορά από τα Επιμελητήρια Πειραιώς και Αμμοχώστου και που αποδίδει φόρο τιμής σε όλους όσοι συνέβαλαν στην συνέχιση και ενδυνάμωση των δύο Επιμελητριών.

Για πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας