Democracy Forum: Η κοινωνία των πολιτών έχει τον λόγο

Το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη και η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου διοργανώνουν, για πρώτη φορά στην Κύπρο, το Democracy Forum (Φόρουμ για τη Δημοκρατία), την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, στις 09:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Στόχο του Φόρουμ αποτελεί η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος διαλόγου και καινοτομίας, ώστε να ενδυναμωθεί η συμμετοχική δημοκρατία και να ενισχυθούν τα θεμέλια των δημοκρατικών κοινωνιών.

Οι δημοκρατίες αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και το Φόρουμ θα δώσει το έναυσμα για εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισής τους γενικότερα, αλλά και για τη χώρα μας ειδικότερα. Πρόκειται για μια δημοκρατική άσκηση, που επιδιώκει να δώσει στην κοινωνία των πολιτών (στον «δήμο») τον χώρο που της αναλογεί στη δημόσια συζήτηση και στη λήψη αποφάσεων. Η προαγωγή και η ενδυνάμωση της συμμετοχικής και διαβουλευτικής δημοκρατίας κατέχει εξέχουσα θέση, τόσο στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για τη Δημοκρατία (European Democracy Action Plan), όσο και στη Ατζέντα 2030 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.    

Το Φόρουμ θα υποδεχτεί εκπροσώπους θεσμών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων, για να φέρει στο προσκήνιο ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η σύγχρονη δημοκρατία, ενθαρρύνοντας τη δημόσια συζήτηση μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, των ερευνητών και της κοινωνίας των πολιτών, με γνώμονα την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων. Το Φόρουμ θα διαμορφώσει ένα νέο πεδίο συζήτησης μεγάλων θεμάτων, όπως είναι η συμμετοχική και διαβουλευτική δημοκρατία, η ηλεκτρονική δημοκρατία (e-democracy), η συμμετοχή και επιρροή των πολιτών, η αειφορία και η δημοκρατία, οι προκλήσεις που συνεπάγεται ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος και ο ρόλος των νέων στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας.  

Mε τη συμμετοχή σας στο Democracy Forum θα αποκτήσετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με εκπροσώπους των πιο πάνω θεσμών και να μεταφέρετε τις προσωπικές σας απόψεις και θέσεις αναφορικά με τη δημοκρατία του σήμερα και τις προκλήσεις που χρήζουν αντιμετώπισης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτές: Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, Βουλή των Αντιπροσώπων

Δειτε Επισης

ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η Πετρολίνα πρωτοπορεί επενδύοντας πρώτη στην ηλεκτροκίνηση
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!
Ιατρική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας
«ΑνθίΖΩ»: Έκθεση φωτογραφίας στη Rodax Art Gallery