Έρχεται το Famagusta Business Forum

Οι τελευταίες εξελίξεις ανά το παγκόσμιο  έχουν σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την παγκόσμια οικονομία. Τομείς όπως Ναυτιλία, Τουρισμός, Οικονομία και Ανάπτυξη και επενδύσεις έχουν διαφοροποιηθεί ουσιαστικά. Ως αποτέλεσμα απαιτούνται νέες ρυθμίσεις και κυρίως σύγχρονες στρατηγικές.

Πολιτικές που εφαρμόζονταν μέχρι χθες δεν μπορούν πλέον να υποστηρίξουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Η κρίση στην Ευρώπη και νωρίτερα η πανδημία -η κάθε μία έχοντας προκαλέσει τον δικό της οικονομικό αντίκτυπο-, σε συνδυασμό με την ασύλληπτη ταχύτητα ψηφιοποίησης, ανέδειξαν ζητήματα που υπέβοσκαν.

Η επόμενη μέρα και οι προοπτικές ανάπτυξης

Τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες στους εν λόγω τομείς θα συζητήσουν αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας από Ελλάδα και Κύπρο, στο «Famagusta Business Forum», που συν-διοργανώνουν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (EBEA) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ης επετείου της αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων, θα παρουσιαστούν και οι προοπτικές ανάπτυξης της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Αμμοχώστου.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο Event Center, Ayia Napa Marina. Πρόκειται για μια εκδήλωση που συν-διοργανώνεται για πρώτη φορά από τα Επιμελητήρια Πειραιώς και Αμμοχώστου και που αποδίδει φόρο τιμής σε όλους όσοι συνέβαλαν στην συνέχιση και ενδυνάμωση των δύο Επιμελητριών.

Οι κρίσεις, οι ευκαιρίες, η ανάπτυξη

Το πρόγραμμα του πάνελ περιέχει σημαντικά για τις περιοχές συζητήσεις. Στη θεματική ενότητα «οικονομία», θα αναλυθούν οι επιπτώσεις στις εθνικές οικονομίες από παγκόσμιες κρίσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης πληθωρισμού και αύξησης ρυθμών ανάπτυξης. Σε ειδική ενότητα με θέμα τις Επενδύσεις και Ανάπτυξη ομιλητές θα επιχειρήσουν να αναδείξουν τις «επενδυτικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο στην εποχή των κρίσεων».

Αθήνα και Λευκωσία έχουν να κερδίσουν πολλά από μια στενότερη σχέση στη βιομηχανία της ναυτιλίας, θέμα που επίσης θα απασχολήσει το forum. Οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συζήτηση με τίτλο «Η Μεσόγειος ως κόμβος γαλάζιας ανάπτυξης και ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου».

Οι κρίσεις της νέας εποχής έχουν αφήσει το σημάδι τους στον τουρισμό. Ως εκ τούτου, η  αλλαγή πορείας για το τουριστικό προϊόν είναι επιτακτική ανάγκη θέμα που επίσης θα αναλυθεί διεξοδικά στο πλαίσιο του Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι με το πέρας των ομιλιών θα υπογραφεί πρωτόκολλο για διδυμοποίηση του Δήμου Αμμοχώστου και του Δήμου Πειραιώς από τους Δημάρχους των δύο Δήμων.

Για πληροφορίες και εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας