10+1 λόγοι για να φοράμε υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου

Χωρίς αμφιβολία, το να φοράμε γυαλιά ηλίου γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητο, ειδικά σε χώρες με υψηλή ακτινοβολία και ηλιοφάνεια, με απώτερο σκοπό να μειώσουμε την ενοχλητική αντανάκλαση του ήλιου και παράλληλα να προστατεύουν την όραση μας από διάφορες σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις.

Τα γυαλιά ηλίου, μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορα χρώματα, σχέδια και υλικά και μπορούν να δώσουν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο στυλ μας, αλλά και να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε  την προσωπικότητα μας.

Οι OJO οπτικοί, σας παραθέτουν πιο κάτω 10+1 λόγους για τους οποίους πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου ακόμη πιο συχνά, με 100% προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία @ 400 νανόμετρα

1. Προστασία των ματιών μας από τον καταρράκτη

Έχοντας υπόψη ότι μόνο στις ΗΠΑ γίνονται κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύρια επεμβάσεις για καταρράκτη, αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα της πάθησης αυτής.

Ο καταρράκτης εμφανίζεται όταν ο φακός των ματιών γίνεται θολός με συνέπεια τη μειωμένη οπτική ευκρίνεια και ενδεχομένως την τύφλωση, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, όπου είναι συνήθως με χειρουργική επέμβαση. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν θολή όραση, αχνά χρώματα, προβλήματα με το λαμπερό φως και κακή νυχτερινή όραση

Συστήνεται η χρήση γυαλιών ηλίου υψηλής ποιότητας, που μας προστατεύουν από τη βλαβερή ακτινοβολία, με ειδική ετικέτα που εγγυάται 100% προστασία από την UVA και την UVB ακτινοβολία @ 400nm. Παράλληλα, ακόμη πιο σημαντικό είναι η χρήση γυαλιών ηλίου από άτομα τα οποία ήδη έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση κυρίως με φακούς κατηγορίας 4.

2. Προστασία από καρκίνο του δέρματος

Είναι γεγονός ότι σχεδόν το 10% των καρκίνων του δέρματος προκύπτουν κοντά στα μάτια, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ματιών και στα βλέφαρα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στην UV ακτινοβολία του ήλιου. Έτσι, επιλέγοντας να φοράμε γυαλιά ηλίου, ειδικά αυτά που προσφέρουν 100% προστασία από την UVA και UVB ακτινοβολία, θα προστατέψουν όχι μόνο τα μάτια σας αλλά και την περιοχή γύρω από αυτά.

3. Προστασία των ματιών μας από φυσικά στοιχεία

Χωρίς αμφιβολία, ο ήλιος δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να βλάψει τα μάτια μας. Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα στοιχεία της φύσης όπως άμμο, σκόνη, άνεμο που μας επηρεάζουν προκαλώντας πολλές φορές ερεθισμούς, μολύνσεις ή ακόμα και γρατζουνιές (πχ άμμος), που ενδέχεται να προκαλέσουν μέχρι και μόνιμες βλάβες.

Φορώντας έτσι γυαλιά ηλίου, είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τα πιο πάνω μακριά και να προστατεύσετε τα μάτια σας.

Δείτε τη σειρά ojo sun&glasses και επιλέξτε το δικό σας ζευγάρι εδώ:

4. Κρατήστε τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες μακριά

Η έντονη φωτεινότητα πολλές φορές είναι ο λόγος που προκαλούνται ημικρανίες και πονοκέφαλοι, που μας ταλαιπωρούν και κάνουν τη μέρα μας δύσκολη και δυσλειτουργική, χωρίς να την απολαμβάνουμε ή και ακόμα να κουραζόμαστε εύκολα.

Η χρήση γυαλιών ηλίου όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιο πάνω συμπτωμάτων αλλά και να μας δώσει περισσότερη ενέργεια στη μέρα μας, κάνοντας μας πιο άνετους να απολαύουμε τον ήλιο και την παραμονή μας σε κάποιο εξωτερικό χώρο.

5.Για ασφαλέστερη οδήγηση

Ειδικά σε χώρες με έντονη ακτινοβολία, έχει διαπιστωθεί ότι η οδήγηση με έντονη φωτεινότητα είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Απαραίτητο είναι να χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου και φακών, έτσι ώστε να μπορούμε να οδηγήσουμε με ασφάλεια και άνεση, βλέποντας καλύτερα.

Παράλληλα, όσοι ψάχνουν να βλέπουν ακόμη καλύτερα στην οδήγηση ή και γενικά στην έντονη ακτινοβολία, μπορούν να επιλέξουν γυαλιά ηλίου με πολωτικό φακό (polarized lenses), μπλοκάροντας το οριζόντιο φως, κάνοντας μας να βλέπουμε ακόμη πιο καθαρά και έντονα με λιγότερη αντανάκλαση, ποιο  έντονα χρώματα με περισσότερη αντίθεση, ξεχωρίζοντας και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

ΔΕΙΤΕ εδώ τη σειρά OJO SUN&GLASSES με φακούς polarized.

6.Γενικότερη προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία

Προσοχή στα μη αυθεντικά γυαλιά ηλίου που διατίθενται στο γενικό εμπόριο τα οποία δεν προσφέρουν επαρκή προστασία από τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς δεν ακολουθούν κάποιο πρότυπο ποιότητας και προστασίας.

Η χρήση γυαλιών με φακούς χαμηλής ποιότητας που απλά έχουν σκούρους ή χρωματισμένους φακούς, ελκύουν περισσότερη ακτινοβολία στο μάτι, καθώς εισέρχεται περισσότερη ακτινοβολία στην ήδη διεσταλμένη κόρη του ματιού μας , δημιουργώντας αρνητικές συνέπειες, όπως καταρράκτη ή καρκίνος των ματιών

Επομένως, σας συστήνουμε να φοράτε πάντοτε γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας που φέρουν ειδική ετικέτα που εγγυάται 100% προστασία από την UVA και την UVB ακτινοβολία @ 400nm.

7. Φορώντας γυαλιά ηλίου, προσαρμοζόμαστε πιο εύκολα στο σκοτάδι

Αν δεν φοράμε γυαλιά ηλίου, ειδικά σε ώρες τις ημέρας με έντονη ηλιακή ακτινοβολία, τα μάτια μας χάνουν την ικανότητα η και την φυσική ιδιότητα τους να προσαρμόζονται γρήγορα στο σκοτάδι κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε χαμηλό φωτισμό που υπάρχει σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό παράλληλα, κάνει την οδήγηση το βράδυ επικίνδυνη.

8. Προστατεύουμε τα μάτια μας από τη φωτοκερατίτιδα.

Η φωτο-κερατίτιδα είναι ένα οδυνηρό προσωρινό έγκαυμα του κερατοειδούς χιτώνα του ματιού, που μπορεί να προκληθεί από έκθεση σε υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας, πχ κατά τη διάρκεια μιας μέρας στην παραλία ή σε κάποιο εξωτερικό χώρο, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

9. Προστασία από γλαύκωμα και κερατόκωνο

Το γλαύκωμα είναι μια οφθαλμική ασθένεια, κατά την οποία αυξημένη οφθαλμική πίεση μπορεί ν προκαλέσει ζημιά στο οπτικό νεύρο. Ασθενείς με γλαύκωμα υποφέρουν συχνότερα από μάτια πολύ ευαίσθητα στο φως και στις αντανακλάσεις. Πιστεύεται ότι αυτή η ευαισθησία επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο με κάποια συγκεκριμένα είδη φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να δοθούν για την αντιμετώπιση της πάθησης αυτής. Επιπλέον, ο κερατόκωνος που είναι ένα είδος παθολογικής εκτασίας του κερατοειδή, μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερευαισθησία στο φως και στις αντανακλάσεις.

10. Προστασία από πτερύγιο

Ακόμη και τις μέρες που ο ήλιος δεν είναι ορατός, δηλαδή με συννεφιά ή και βροχερή μέρα , οι ακτίνες UV εξακολουθούν να προκαλούν την όραση μας.

Έτσι, φορώντας γυαλιά ηλίου με προστασία UVA & UVB @400nm προλαμβάνουμε την εμφάνιση μιας πάθησης που ονομάζεται πτερύγιο και είναι αρκετά διαδεδομένη σε χώρες με υψηλή ακτινοβολία, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα και γενικά οι Μεσογειακές χώρες.

11. Και φυσικά… δεν ξεχνάμε το στυλ!

Υπάρχουν διάφορα γυαλιά ηλίου… σε διάφορα στυλ, σε διάφορα χρώματα και σχήματα, με διαφορετικούς φακούς, μεγάλα ή μικρά, φτιαγμένα από διάφορα υλικά για κάθε γούστο και δραστηριότητα.

Ας μη ξεχνάμε ότι οι διαφορετικές δραστηριότητες σχετίζονται και με διαφορετικά στυλ, έτσι είναι ακόμη ένας λόγος για να έχουμε ποικίλα γυαλιά ηλίου στην κατοχή μας, για κάθε περίσταση ή στυλ ένδυσης!

Μάθατε λοιπόν γιατί πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου υψηλής ποιότητας για να προστατεύουμε τα μάτια μας;

Επισημάνουμε ότι κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου OJO έχει μελετηθεί και εξεταστεί διεξοδικά από το τμήμα ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας μας, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά (EU) πρότυπα προστασίας EN ISO 12312-1:2013.

Δείτε την τεράστια συλλογή υψηλής προστασίας σε όλα τα καταστήματα OJO ή κάντε τις αγορές σας ηλεκτρονικά μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της OJO SUN&GLASSES στο www.ojosunglasses.com

Τμήμα Οπτικών OJO SUN&GLASSES

 

Δειτε Επισης

Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ-Ο Δρ. Νικόλοος Ηγουμενίδης απαντάει σε όλα για την στεφάνια νόσο
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό!
Έρευνα της PwC για τον μετασχηματισμό του κλάδου ακινήτων
Ένα debate για το μεταβαλλόμενο κόστος δομικών υλικών
Real Estate και πράσινη μετάβαση: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης
Ο τομέας ακινήτων αναδιαμορφώνεται: Ποιες οι εξελίξεις
Τα βήματα της ΙΚΕΑ προς ένα πιο βιώσιμο αύριο, για όλους
Debate δύο υποψηφίων για την ανάπτυξη Λευκωσίας και Λεμεσού
Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι και ο ρόλος της κυβέρνησης
Το i-Fitness Day, στηρίζει και φέτος το TELETHON!