Seeds for the Future Scholarships: Υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Huawei Κύπρου

Η Huawei Κύπρου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και συνεισφοράς στην εκπαίδευση του τόπου, ανακοινώνει το πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships, προσφέροντας υποτροφίες σε 25 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο υλοποιείται φέτος για πρώτη χρονιά, περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Με στόχο την επένδυση στην εκπαίδευση και τη στήριξη των νέων, οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές και φοιτήτριες που θα υποδείξει το κάθε πανεπιστήμιο αντίστοιχα και θα χορηγηθούν με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση και τη συμμετοχή στα δρώμενα του Πανεπιστημίου. Συνολικά, 6 υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές/τριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, 9 σε φοιτητές/τριες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και 10 σε φοιτητές/τριες από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

​​Ο General Manager της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao δήλωσε: «Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη διαχρονική στήριξη της στην εκπαίδευση, η Huawei προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την καινοτομία και να επενδύσει στους μελλοντικούς επαγγελματίες της χώρας. Το πρόγραμμα υποτροφιών Seeds for the Future αποτελεί μόνο μία εκ των πολλών πρωτοβουλιών της Huawei Κύπρου για συνεισφορά στην εκπαίδευση και προσβλέπουμε σε ακόμη πιο εκτεταμένες ενέργειες και συνεργασίες με περισσότερα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Κύπρο».

Εκ μέρος του κράτους, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ευχαρίστησε τον κ. Wu Hao και κατ’ επέκταση τη Huawei Κύπρου, για την προσφορά τους, αναφέροντας σχετικά: «Η πρωτοβουλία της Huawei Κύπρου θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στα ιδρύματα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε νέους/ες, ταλαντούχους φοιτητές/τριες να  διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους σπουδές στον κλάδο, ανακαλύπτοντας τις τελευταίες τεχνολογίες. Το πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships προωθεί την ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων σε μια καίρια στιγμή για τη χώρα μας, καθότι έχουμε εισέλθει στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τις πολιτισμικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας».

Το πρόγραμμα υποτροφιών της Huawei Κύπρου, εμπίπτει στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future, που διοργανώνεται  από τον Όμιλο της Huawei στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στην Κίνα. Λόγω της πανδημίας τα τελετυαία δύο χρόνια το πρόγραμμα διεξάγεται διαδικτυακά. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές/τριες από την Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρέχει την ευκαιρία εκπαίδευσης από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, ενημέρωση για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και εξερεύνηση του Κινέζικου πολιτισμού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από το 2016, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου με το οποίο έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πληροφορικής.

 

 

Δειτε Επισης

Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU
Η αναισθησιολογία μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες
Η CADAL LTD «ανοίγει» την αγορά αλουμινίου
Η GAN προσφέρει τη δυνατότητα ακύρωσης συμβολαίου και διαδικτυακά!
Ιατρική Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας