Λευκωσία: Διακρίνεται ως Creative Friendly Destination

Με το label «Creative Friendly Destination» από το Creative Tourism Network διακρίνεται η Λευκωσία και η εν λόγω πιστοποίηση αναμένεται να απονεμηθεί και επίσημα προς τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, Θεόδωρο Κρίγγου από την Caroline Couret, Director του Creative Tourism Network, σε δημοσιογραφική διάσκεψη την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, η ώρα 10:00πμ, στην αίθουσα Discovery Alpha, στο CyENS Center of Excellence, στη Λευκωσία.

Ως πρωτεύουσα, η Λευκωσία είναι μια εκλεπτυσμένη και κοσμοπολίτικη πόλη, πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό που συνδυάζει το ιστορικό παρελθόν της με τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης.  Η Λευκωσία έχει καθιερωθεί ως η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του νησιού και βασικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Aποτελεί κέντρο δημιουργικών επιχειρήσεων, μουσείων, γκαλερί, χώρων καλλιτεχνών, τα οποία την καθιστούν πολιτιστικό και δημιουργικό προορισμό.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη θα γίνει παρουσίαση των ενεργειών της ΕΤΑΠ Λευκωσίας για ανάπτυξη του δημιουργικού τουρισμού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cult CreaTE, καθώς και τη νέα καμπάνια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας με τον τίτλο ‘ngage’.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού του Υφυπουργείου Τουρισμού με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Λευκωσίας, τους Δήμους και Κοινότητες της επ. Λευκωσίας και σημαντικούς εταίρους της τουριστικής βιομηχανίας.

Υπό τον τίτλο « Visit Nicosia – The Brightest Capital of Europe» η ΕΤΑΠ Λευκωσίας εργάζεται για την ανάπτυξη και προβολή της πόλης και της περιφέρειας Λευκωσίας και της μετατροπής της σε ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό ειδικών ενδιαφερόντων όπως, ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU