Σάββατο 21 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

The world is going vegan!

  24/01/2022 06:10
The world is going vegan!

The world is going vegan!

  24/01/2022 06:10

Ο veganισμός είναι ένα trend των τελευταίων ετών αλλά και μια στάση ζωής. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στη χορτοφαγία είτε για ηθικούς λόγους, είτε για λόγους υγείας. Η φιλοσοφία αυτή έχει να κάνει με τη χρήση προϊόντων που καταναλώνουμε από διάφορα είδη ζώων αλλά όχι μόνο.

Θα τρώτε κρέας αλλά… δεν θα είναι κρέας. Οι επιλογές για την αντικατάσταση του κρέατος είναι πολλές, με αδιαφιλονίκητο φαβορί τα μανιτάρια. Είναι πεντανόστιμα και  η υφή τους όταν μαγειρεύονται μοιάζει με αυτή του κρέατος, οπότε είναι μια καλή αρχή για τους αρχάριους. Εκτός αυτού είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αμινοξέα, πλησιάζοντας την ποσότητα των ζωικών πρωτεϊνών.

Πόλεις σε ολόκληρη την υφήλιο προσαρμόζουν τα γεύματά τους στη vegan ή vegetarian διατροφή. Η Κύπρος φυσικά δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη, γι’ αυτό και έχει αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της εστίασης. Έχουν ανοίξει νέα εστιατόρια αυστηρά χορτοφαγικά. Ένας vegan παράδεισος που μπορούν να απολαύσουν όλοι ανεξάρτητα από τη διατροφή που έχουν επιλέξει. Με γνώμονα το περιβάλλον η πλειοψηφία των προϊόντων είναι βιολογικά και φυσικά η πιο υγιεινή επιλογή που μπορεί να επιλέξει κάποιος.

Βέβαια… αν θέλεις να γνωρίσεις τον vegan τρόπο ζωής έχεις και άλλες ευκαιρίες. Πλέον διοργανώνονται στο νησί μας vegan festivals, ιδανικά για όποιον θέλει να γνωρίσει και να μυηθεί σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Festivals με ομιλίες, σεμινάρια και πολλές, πολλές συνταγές.

Τώρα που είπαμε συνταγές.. Τα Kyriakides Mushrooms πρωτοπορούν εδώ και χρόνια στον τομέα των μανιταριών. Με μοναδικές συνταγές που σε περιπλανούν σε γευστικές αναζητήσεις που απολαμβάνουν vegan και μη άτομα! Μπορείς να τις ανακαλύψεις όλες στο site της Kyriakides Mushrooms (https://www.kyriakides.com.cy/recipes/).

Όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού μπορείς να μάθεις τα πάντα για τα μανιτάρια που καλλιεργούμε αλλά και τις διατροφικές τους αξίες. Η αγάπη για τα μανιτάρια όμως δεν μετριέται, γι’ αυτό στο νέο e-shop (https://www.kyriakides.com.cy/e-shop/) της Kyriakides Mushrooms μπορείς να αγοράσεις το δικό σου kit καλλιέργειας και να μεγαλώσεις το μανιτάρι της επιλογής σου. Έτσι έρχεσαι πιο κοντά στον vegan τρόπο ζωής και μαθαίνεις όσα χρειάζεσαι.

Ο veganισμός είτε ως trend είτε ως στάση ζωής έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. Ενημερώσου κατάλληλα και… ποτέ δεν ξέρεις αν τελικά θα τον ενστερνιστείς, αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας