Νοέμβριος: Μήνας Eνημέρωσης και Eυαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική

Ο Νοέμβριος για δεύτερη χρονιά είναι αφιερωμένος στην Προληπτική Παιδιατρική, μέσα από τις δράσεις και την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου».

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» εδώ και 33 χρόνια προσφέρει δωρεάν ανιχνευτικά προγράμματα σε όλες τις εγκύους και νεογνά σε ολόκληρο τον Κυπριακό πληθυσμό ώστε τα παιδιά μας να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους.

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Μήνα Ενημέρωσης συνεχίζονται δυναμικά με το συμβολικό «Stroller Walk» που έγινε στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία το Σάββατο 20 Νοεμβρίου. Στέλνοντας τα μηνύματα της σημασίας της Παιδιατρικής Πρόληψης ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας περπάτησε στη συμβολική βόλτα μαζί την Φωτεινή Τσιρίδου βουλευτή και Πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, τον Δρα Αργύρη Αργυρίου Πρόεδρο του Κέντρου και τον Δρα Μιχάλη Αναστασιάδη Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταρείας Κύπρου.

«Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» δεν είναι απλώς ένας φιλανθρωπικός οργανισμός, αλλά αποτελεί τον επίσημο φορέα της Κύπρου ο οποίος ουσιαστικά τρέχει το ανιχνευτικό πρόγραμμα της χώρας, παρέχοντας σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου τα προγράμματα του. Έχω τη χαρά να ζω από πολύ κοντά τις δράσεις και το έργο του ΚΠΠ -και την τιμή να συμμετέχω στη λειτουργεία του ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΚΠΠ και ως Αντιπρόεδρος τα τελευταία 12 χρόνια- μπορώ να διαβεβαιώσω κάθε Κύπρια και κάθε Κύπριο ότι αρκετοί από τους συνανθρώπους μας δεν θα ήταν σήμερα μαζί μας, υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, αν δεν υπήρχε το ΚΠΠ» δήλωσε η κυρία Τσιρίδου.

Ο Δρ Αργύρης Αργυρίου τόνισε ότι «το Κέντρο χρειάζεται την στήριξη της πολιτείας για να μπορεί με ασφάλεια και στοχοπροσήλωση όχι μόνο να συνεχίσει να προσφέρει τα ανιχνευτικά του προγράμματα δωρεάν σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου αλλά και να διευρύνει τα προγράμματα για το καλό ολόκληρης της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανανέωσε την δέσμευση του για περεταίρω ουσιαστική στήριξη του των ανιχνευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» εκ μέρους της πολιτείας.

Τα ανιχνευτικά προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» δωρεάν σε όλες τις εγκύους και νεογνά στην Κύπρο είναι:

  • Το πρώτο είναι ο Προγεννητικός Έλεγχος και αφορά όλες τις εγκυμονούσες οι οποίες εξετάζονται αιματολογικά κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησής τους με κυριότερη ανίχνευση τις χρωμοσωμιακές ανωμαλίας (π.χ. σύνδρομο Down). Από το 1989 μέχρι το 2020 εξετάστηκαν πέραν των 248,000 εγκύων.
  • Το δεύτερο ανιχνευτικό πρόγραμμα είναι ο Προληπτικός Έλεγχος Νεογνών, που ανιχνεύει μεταβολικές παθήσεις που αν δεν μπορούσαν να διαγνωστούν έγκαιρα, θα οδηγούσαν σε σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα. Η εξέταση αυτή έχει καλύψει πέραν των 292,000 νεογνών.
  • Το τρίτο είναι το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, όπου με την έγκαιρη διάγνωση της νεογνικής βαρηκοΐας, προσφέρεται  η δυνατότητα μέσω ενίσχυσης της ακοής κάθε παιδί να μπορεί να ακούσει  και κατά συνέπεια να μιλήσει, οπόταν διασφαλίζεται η ομαλή ένταξη στην σχολική μονάδα και στο κοινωνικό σύνολο. Έχουν εξεταστεί πέραν των 123,000 νεογνών.

Μπορούμε όλοι να στηρίξουμε το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής "Αμερίκος Αργυρίου" και να βοηθήσουμε να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν τα ανιχνευτικά προγράμματα σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου, κάνοντας εισφορά με κατάθεση μέσω της Τράπεζας Κύπρου (Αρ. Λογαριασμού 0343-11-037058) ή ηλεκτρονικά στην JCC PAYMENTS SYSTEMS.

Μέγας Χορηγός του Μήνα Ενημέρωσης είναι ο Όμιλος MSJ με τα brands Nutricia, Frezyderm Diamond, Jointace, Milupa και Hipp

Το Stroller Walk παρουσιάζουν οι Υπεραγορές ΆλφαΜέγα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λευκωσίας για τη φιλοξενία!

Χορηγοί XM.com και Pfizer

Υποστηρικτές: PWC Κύπρου, Οργανισμός Salamis, Medochemie, Εύρηκα Newborn, Invel Real Estate, Psaltis, Phil Andreou, Delorbis, FrisolacHadjipanayis, George Petrou Ltd, Systane, Pantheo, Parklane Resort & Spa Hotel, So Easy Stores και Δήμος Λευκωσίας.

Χορηγοί επικοινωνίας: Love FM, «Καθημερινή», Alpha Κύπρου και ΡΙΚ

Με τη στήριξη του Blackbook Agency

Διργανωτής: Inspired Family Fun

 

 

  

 

Δειτε Επισης

Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό για το DiscoverEU