ΘΑΛΑΣΣΑ 2021: Μια ημέρα αφιερωμένη στη θάλασσα και τη ναυτιλία.

Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) συμμετείχε με επιτυχία στην εκδήλωση «Θάλασσα 2021. Ζήσε τη Θάλασσα – Γνώρισε τη Ναυτιλία» στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2021.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην εκδήλωση «Θάλασσα 2021» που συνδιοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τον Δήμο Λεμεσού το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2021 στον Μόλο Λεμεσού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πέραν των 40 Οργανισμών και Φορέων που ασχολούνται με τη ναυτιλία και τη ναυτιλιακή ανάπτυξη του  νησιού, προσφέροντας μια μοναδική διήμερη εμπειρία στους επισκέπτες για να ζήσουν τη θάλασσα και να γνωρίσουν τον κόσμο της ναυτιλίας.

Το περίπτερο της ΔΜΤΕΕΚ στελεχώθηκε από λειτουργούς εκπαίδευσης και ακαδημαϊκό προσωπικό της Α΄ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού και της Δημόσιας Ανώτερης Σχολής ΜΙΕΕΚ αντίστοιχα, οι οποίοι ενημέρωναν το κοινό για τους κλάδους που προσφέρονται και έχουν άμεση συνάφεια με τον τομέα της Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, η Α΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού προσφέρει τον κλάδο «Ναυτιλιακά Επαγγέλματα» που περιλαμβάνει τις Ειδικότητες «Ναυτικοί» και «Μηχανικοί Πλοίων» και η Δημόσια Ανώτερη Σχολή ΜΙΕΕΚ Λεμεσού προσφέρει τον κλάδο «Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών-Ναυτιλιακά».

Η συμμετοχή του ΥΠΠΑΝ έδωσε την ευκαιρία στο κοινό που παρευρέθηκε να ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές επιλογές που προσφέρει τόσο στη δευτεροβάθμια, όσο και στην τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς και τις δυνατότητες που παρέχουν για περαιτέρω σπουδές ή για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας. Η Κύπρος αποτελεί σήμερα μια μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη, με τον 11ο μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο και τον 3ο μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη, ενώ αποτελεί ένα από τα 3 μεγαλύτερα κέντρα πλοίο-διαχείρισης στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό, οι κλάδοι που προσφέρονται από το ΥΠΠΑΝ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των νέων που αναζητούν επιλογές συνέχισης της ακαδημαϊκής τους πορείας ή σίγουρες θέσεις εργασίας για επαγγελματική αποκατάσταση.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_genikes_plirofories.html

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mieek_genikes_plirofories.html

Δειτε Επισης

Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε από κοντά τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας στην Κύπρο
5 tips καθαριότητας