Τετάρτη 1 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Διατροφή και ψωμί: Επιστροφή στην απλότητα!

  14/10/2021 15:58
Διατροφή και ψωμί: Επιστροφή στην απλότητα!

Διατροφή και ψωμί: Επιστροφή στην απλότητα!

  14/10/2021 15:58

Ενώ η τεχνολογική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών συνεπάγεται πολύπλοκες διαδικασίες, στον τομέα της διατροφής παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια συμβαίνει το αντίθετο. Όσο πιο απλή είναι δηλαδή η τροφή, τόσο καλύτερη θεωρείται. Γι’ αυτό και υπάρχει ένα αυξανόμενο καταναλωτικό ενδιαφέρον ως προς την ποιότητα και την προέλευση της πρώτης ύλης των έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων αλλά και την απλότητα των συστατικών τους.

Η διατροφική αυτή αλλαγή δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον τομέα της αρτοποιίας και πιο συγκεκριμένα το διασημότερο προϊόν της, το ψωμί!. Όλο και πιο συχνά συναντάμε ψωμιά τα οποία είναι εμπνευσμένα από το παρελθόν αλλά προσαρμοσμένα στις διατροφικές και καταναλωτικές ανάγκες του παρόντος.

Με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού στις 16 Οκτωβρίου, οι Φούρνοι Ζορπάς, που αποτελούν συνώνυμο του καλού ψωμιού, παρουσίασαν 3 νέες προτάσεις που θυμίζουν κάτι από «παλιό», καλό, αγνό ψωμί! Το μυστικό βρίσκεται στο αλεύρι ανώτερης ποιότητας με το οποίο είναι ζυμωμένο το κάθε ψωμί, κάνοντας το κάθε ένα ξεχωριστό. 

Με βιολογικό αλεύρι: Η ζήτηση των βιολογικών προϊόντων ολοένα και αυξάνεται.  Δεν είναι απλά ένα trend που συμβαδίζει με την εποχή αλλά μία σημαντική και αναγκαία αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες. Το συγκεκριμένο ψωμί είναι ζυμωμένο με βιολογικό αλεύρι, κάτι που σημαίνει ότι το αλεύρι προέρχεται από σιτηρά πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας- χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων-, και αλέθεται σε ξεχωριστούς μύλους όπου αλέθονται σιτηρά βιολογικής καλλιέργειας και ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες αποθήκευσης και συσκευασίας βάσει των κανονισμών που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.)  Είναι ένα ψωμί που ξεχωρίζει για την απλή του γεύση.

Μονοποικιλιακό: Βασισμένο στην ίδια φιλοσοφία,  το ψωμί αυτό  είναι ζυμωμένο με μονοποικιλιακό αλεύρι και είναι το μοναδικό του είδους του, στην κυπριακή αγορά. Το εξειδικευμένο αυτό αλεύρι είναι ποιοτικά ανώτερο από τα κοινά αλεύρια καθώς προέρχεται από μονοποικιλιακό σιτάρι και θεωρείται παγκοσμίως το καλύτερο, καθώς γίνονται συνεχείς αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι για διασφάλιση της ποιότητάς του.

Με 4 αλεύρια:

Το ψωμί αυτό συνδυάζει 4 διαφορετικά αλεύρια τα οποία προσφέρουν στο ψωμί το τέλειο γευστικό και ποιοτικό αποτέλεσμα. Ζυμώνεται με αλεύρι σίκαλης, το οποίο είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, κριθαριού, φαρίνα από σκληρό σιτάρι και αλεύρι ολικής άλεσης. Το τελευταίο αλέθεται σε παραδοσιακό πετρόμυλο, διατηρώντας όλο το φύτρο του σιταριού και κάνει το ψωμί πιο συμπαγές, πιο πυκνό στην υφή του και πιο μαστιχωτό. Έχει ουδέτερη αλλά γεμάτη γεύση, επομένως μπορεί να συνοδεύσει κάθε σας γεύμα.

3 νέα ψωμιά, με τη «σφραγίδα» των Φούρνων Ζορπάς που εδώ και 45 χρόνια φροντίζουν να μας προσφέρουν ψωμί… αληθινά καλό!

www.zorbas.com.cy/νέα-ψωμιά

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας