Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και εθελόντρια Melissa Hekkers παρουσιάζει το βιβλίο της «Τι θα ’λεγε η Μεσόγειος»

  13/10/2021 14:49
Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και εθελόντρια Melissa Hekkers παρουσιάζει το βιβλίο της «Τι θα ’λεγε η Μεσόγειος»

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και εθελόντρια Melissa Hekkers παρουσιάζει το βιβλίο της «Τι θα ’λεγε η Μεσόγειος»

  13/10/2021 14:49

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και εθελόντρια Melissa Hekkers θα παρουσιάσει το βιβλίο της Τι θα ’λεγε η Μεσόγειος από τις Εκδόσεις Αρμίδα, στις 23 Οκτωβρίου, στις 6μ.μ στην Λεμεσό, στον όμορφο χώρο του καταστήματος «Γουαδελούπη», πίσω από το κάστρο. Πρόκειται για την ελληνική μετάφραση του βιβλίου Amir’s Blue Elephant που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και κυκλοφορεί διεθνώς από τις Εκδόσεις Αρμίδα. Το έργο έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά από την Κατερίνα Νικολάου με χορηγία από το Δικηγορικό Γραφείο «Χρυσοστομίδης Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι».

Στο βιβλίο της, η Hekkers καταπιάνεται με το μεταναστευτικό μέσα από τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως γυναίκα δημοσιογράφος αλλά και ως εθελόντρια, εξιστορώντας την τεράστια εμπειρία στους καταυλισμούς προσφύγων στη Λέσβο, καθώς επίσης και ιστορίες μεταναστών που βρέθηκαν στην Κύπρο. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, η ιστορία καταγράφεται μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που αγωνίζεται να καταλάβει την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι αιτητές ασύλου.

Είναι η ιστορία αυτών που παλεύουν για το δικαίωμα τους για ελευθερία, το δικαίωμά τους για την ίδια την ζωή. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και τόλμη, τόσο για τον τρόπο που προσεγγίζει τα διάφορα θέματα που άπτονται ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, του προσφυγικού, όσο και για το θάρρος της συγγραφέως να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό όλα αυτά τα συναισθήματα που αναπόφευκτα ένοιωσε και νοιώθει σ' αυτή τη γεμάτη προκλήσεις για όλους διαδρομή.

Το βιβλίο έχει ήδη αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από αναγνώστες, δημοσιογράφους, , ανθρωπιστές και συγγραφείς, ενώ , παρά τα εμπόδια της πανδημίας, το βιβλίο θα ταξιδέψει σε σειρά εκδηλώσεων στην Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Βέλγιο, Ελλάδα και αλλού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του καταστήματος «Γουαδελούπη», πίσω από το κάστρο, Αγκύρας 49, 3042. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε https://www.armidabooks.com/book/mesogeios/ ή επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Αρμίδα στο 22 35 80 28 ή 99 30 76 43 ή ηλεκτρονικά στο info@armidapublications.com

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας