Δευτέρα 18 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

DiscoverEU: Δες την Ευρώπη με Άλλα Μάτια

  13/10/2021 07:14
DiscoverEU: Δες την Ευρώπη με Άλλα Μάτια

DiscoverEU: Δες την Ευρώπη με Άλλα Μάτια

  13/10/2021 07:14

Μετά από την περσινή αναβολή εξαιτίας της πανδημίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιστρέφει με το DiscoverEU για να δώσει στους νέους την ευκαιρία να εξερευνήσουν ξανά την Ευρώπη με μια άλλη ματιά. Το DiscoverEU, είναι μια ευρωπαϊκή ετήσια εκστρατεία που απευθύνεται σε νέους 18-20 ετών που θέλουν να εξερευνήσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο και να ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες. 

Το DiscoverEU, μια εκστρατεία που καθιερώθηκε ως θεσμός τον Ιούλιο του 2018 και έχει πλέον ενταχθεί επίσημα στο νέο πρόγραμμα Erasmus+ για την περίοδο 2021-27, προσφέρει επίσης στους νέους την ευκαιρία να έρθουν κοντά με άλλους νέους που συμμετέχουν στην εκστρατεία και να ανταλλάξουν πληροφορίες και συμβουλές. Μέσα από την περιπλάνηση τους στις Ευρωπαϊκές χώρες οι νέοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πολιτισμούς και ανθρώπους διευρύνοντας τους ορίζοντες τους και εξερευνώντας την Ευρώπη με άλλα μάτια.

Για φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε όπως δοθεί η ευκαιρία σε 60.000 Ευρωπαίες και Ευρωπαίους να επωφεληθούν αυτής της εκστρατείας. Ο αριθμός αυτός θα κατανεμηθεί σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ με βάση τον πληθυσμό του ως ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παροτρύνει όλους τους νέους και νέες με ειδικές ανάγκες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή αφού θα τους παρασχεθούν πληροφορίες και συμβουλές καθώς και θα καλυφθούν τα έξοδα ειδικής βοήθειας που τυχόν θα χρειαστούν όπως π.χ. συνοδός, σκύλος-συνοδός κλπ.

Όσοι και όσες εξασφαλίσουν θέση μπορούν να ταξιδέψουν είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες μέχρι 5 άτομα νοουμένου ότι είναι εντός του επιλέξιμου ηλικιακού φάσματος.  Στηριγμένη στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρέχει στους συμμετέχοντες σιδηροδρομικές κάρτες για τη μετακίνηση τους όμως κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα σε περίπτωση που η χώρα διαμονής τους είναι νησιωτική ή αν ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κα Μαρίγια Γκάμπριελ, στην ομιλία της για την έναρξη της καμπάνιας DiscoverEU τόνισε ότι φέτος, στο ίδιο πνεύμα με την ανακήρυξη του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας το DiscoverEU επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις σε όλους και όλες τους νέους/νέες που θα επωφεληθούν από την ευκαιρία αυτή.

Αν λοιπόν είσαι νέος/νέα γεννημένος/η μεταξύ 1ης Ιουλίου 2001 και 31ης Δεκεμβρίου 2003 τότε ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙΡΟ μπες στη σελίδα του European Youth Portal https://europa.eu/youth/discovereu_en και μέσα από μια απλή διαδικασία συμπλήρωσε την αίτηση σου μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2021, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων. 

Στην Κύπρο η εκστρατεία DiscoverEU διεξάγεται υπό την ευθύνη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Eurodesk.  Για απορίες και πληροφορίες που αφορούν στη συμμετοχή στην εκστρατεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω τηλεφώνου στο 22402613 ή μέσω e-mail στο eurodeskcy@eurodesk.eu

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας